Slučaj Alison Bote, koja je 1994. godine kidnapovana u Južnoj Africi, nakon čega su je otmičari silovali, prerezali vrat i ostavili je da umre potresao je svet.

Ni ne sluteći šta će se sve desiti Alison je 18. decembra izašla iz svoje kuće i otišla u provod. Krenula je svojim automobilom u stan u Port Elizabetu u Južnoj Africi, a onda je počeo njen pako.

alison4.jpg
Printscreen/Youtube 
foto: Printscreen/Youtube

Parkirala se, a muškarac je uleteo u njen auto sa nožem i naredio joj je da se prebaci na drugo sedište, zarobivši je u sopstvenom vozilu.. Pokupio je saučesnika, a onda su je odveli u napušteno područje na periferiji grada.

Monstruozni čin

U nedođiji su je brutalno silovali, izvadili utrobu i prerezali joj vrat tako duboko da je skoro bila obezglavljena. Ostavili su je da umre na jednoj čistini. Alison je i dalje disala i mučila se.

- Shvatila sam da je moj život previše vredan da bih ga pustila. I to mi je dalo hrabrosti da preživim - rekla je ona kasnije.

Osakatili joj reproduktivne organe

alison-bota-foto-youtube-3.jpg
Printscreen/YouTube/crimeatoz 
Silovateljifoto: Printscreen/YouTube/crimeatoz

Otmičari Frans du Tva i Teun Kruger, su odmah rekli da će imati intimne odnose sa njom i upitali je da li bi se borila protiv njih. Alison je vidno uplašena za svoj život rekla da će btii mirna.

Obojica su imali istoriju nasilja nad ženama i silovali su je, a nakon toga su odlučili da je ubiju. Uboli su je 30 puta u stomak, a onda su joj osakatili reproduktivne organe i otvorili joj utrobu.

Kada se njena noga trznula, Du Toit i Kruger su odlučili da posao još nije završen. Zatim su joj prerezali vrat - 16 puta. Ali iako je izgubila svest, Alison se se održavala u životu. Možda ju je ta činjenica i spasila.

- Sve što sam mogla da vidim bila je ruka koja mi se pomera iznad lica. Levo i desno i levo i desno. Njegovi pokreti su pravili zvuk. Mokar zvuk, bio je to zvuk raskola mog mesa. Rezao mi je vrat nožem. Opet i opet i opet, prisetila se. Delovalo je nestvarno, ali nije. Nisam osetila bol, ali to nije bio san. Ovo se dešavalo. Čovek mi je prerezao vrat - rekla je osakaćena devojka.

alison-bota-foto-youtube-1.jpg
Printscreen/YouTube/crimeatoz 
prerezali joj grkljan 16 putafoto: Printscreen/YouTube/crimeatoz

Očigledno zadovoljni što su je ubili, Du Toit i Kruger su otišli - a nisu bili ni svesni da Alison i dalje diše. Ležeći ostavljena na pesku i razbijenom staklu, Alison je znala "morala sam bar da ostavim trag o tome ko mi je ovo uradio". Odlučila je da upiše imena svojih napadača u zemlju. Zatim je ispod toga napisala: "Volim mamu".

Preživela

U daljini je mogla da vidi farove kako prolaze kroz žbunje. Rešena da preživi Alison Bota krenula je ka farovima. Dok se podizala, glava je počela da joj pada unazad - pošto je skoro bila obezglavljena. Osetila je kako joj creva vire iz utrobe.

- Dok sam se borila da idem napred, vid mi se mutio i gubio se i padala sam mnogo puta, ali uspela sam da ponovo ustanem dok konačno nisam stigla do puta - rekla je.

alison2.jpg
Printscreen/Youtube 
danas je inspiracija mnogimafoto: Printscreen/Youtube

Srušila se na zemlju, gde ju je našao mladi student veterine po imenu Tian Ajlerd. Koristio je svoje znanje iz veterine da vrati Botinu otkrivenu štitnu žlezdu u njeno telo. Zatim je pozvao hitnu pomoć.

Gnusne scene

Alison Bota je hitno prevezena u bolnicu, gde su lekari bili zapanjeni njenim užasnim ranama. Jedan lekar, Aleksandar Angelov, kasnije je rekao da nikada nije video tako teške povrede tokom svojih 16 godina bavljenja medicinom.

Alison je bila na ivici smrti, ali uspela je da se izvuče - i takođe se setila svega o svojim napadačima. Ubrzo je uspela da ih identifikuje sa policijskih slika dok je još bila u bolnici. To je dovelo do brzog hapšenja "Ubica silovatelja", kako su ih zvali u štampi

Du Tva i Kruger izjasnili su se krivim po osam tačaka optužnice, koje uključuju kidnapovanje, silovanje i pokušaj ubistva. Obojica su proglašeni krivima i osuđeni na doživotnu robiju u avgustu 1995. godine.

Film "Alison" je snimljen po ovoj jezivoj priči, a ona je postala motivacioni govornik i delila svoju priču. Takođe, iako joj je utroba bila iskasapljena Alison je rodila dva sina.

(Kurir.rs/I.M.)