Imala 14 godina kad je majka prodala njenu nevinost: Od lekara dobila potvrdu da je devica, a onda joj pretvorila život u pakao
Foto: Youtube/CNN

potresna ispovest!

Imala 14 godina kad je majka prodala njenu nevinost: Od lekara dobila potvrdu da je devica, a onda joj pretvorila život u pakao

Život -

Devojčica Toha je imala samo 14 godina kada ju je majka naterala da proda svoju nevinost. Od lekara je dobila potrdu da je devica, a onda su je odveli kod jednog muškarca u hotelsku sobu, gde je silovana tri dana. Ovakvih priča je u Kambodži nažalost jako mnogo, jer je trgovina ljudima ovde svakodnevica.

U malom ribarskom selu Svaj Pak u blizini glavnog kambodžanskog grada Phnom Penha sudbina devojčica je jeziva. Ovde porodice prodaju svoju decu u seksualno roblje zbog dugova. Nakon ovog događaja Toha je došla kući, gde je provela dve nedelje sve dok se njen "kupac" nije javio ponovo. Ona nije htela da ponovo prolazi kroz isto, ali njena majka nije imala milosti.

Toha
foto: Youtube/CNN

"Te noći kada sam trebala da odem, bila sam veoma tužna. Znala sam da moram jer je moja porodica bila veoma siromašna. To sam gledala kao priliku da donosem novac svojoj porodici. Vratila sam se kući na oko dve nedelje, a onda su me opet odveli. Nisam želela, ali mama mi je govorila da idem. Bila sam veoma tužna, otišla sam u kupatilo i isekla se po rukama. Sekla sam se jer sam želela da se ubijem", ispričala je Toha u potresnoj ispovesti za CNN pre nekoliko godina.

Njenu priču svi još pamte
Njenu priču svi još pamtefoto: Youtube/CNN

Otišla je da radi u bordelu, gde je provela 22 dana i za to vreme je silovana 198 puta. Vlasnik bordela je kasnije osuđen samo na tri godina zatvora.

Toha je bila zarobljena u javnoj kući u Kambodži 22 dana kada je pronašla mobilni telefon, mahnito pozvala i čekala spas. Ubrzo nakon toga, AIM je došao da je oslobodi. Posle dužeg vremena lečenja i oporavka, Toha je sada pronašla spas. Ona se zalaže za one koji su još uvek zarobljeni. Toha je hrabra, ona je slobodna i želi da donese slobodu drugima.

AIM je samo u poslednje tri godine spasio 130 devojčica u 50 različitih racija u Kambodži, prenosi CNN.

"Ovo je još siromašna zemlja i ljudi gledaju kako će doći do novca. Nažalost, uz nedostatak obrazovanja i poslova, seksualna industrije je jedan od načina zarade", rekao je Eric Meldrum, AIM-ov šef istrage.

Dodaje da ponekad porodice ne žele da prodaju, ali da nemaju drugog izbora.

"Teško je razumeti zašto ove majke to čine. Nemaju novca, pa teraju ćerke da rade. Čak i sad vidim puno majki koje ne razumeju osećanja svojih kćeri. Ne razumeju da one imaju srce, da pate", rekao je.

Ipak stvari se u Kambodži se menjaju na bolje. Meldrum ističe kako je saradnja sa policijom odlična, a i kambodžanska Vlada se sve više trudi pa u poslednje vreme ima sve više presuda protiv trgovaca ljudima.

Toha je bila zarobljena u javnoj kući u Kambodži 22 dana kada je pronašla mobilni telefon, mahnito pozvala i čekala spas. Ubrzo nakon toga, AIM je došao da je oslobodi. Posle dužeg vremena lečenja i obnove, Toha je sada abolicionista za spas... za promenu... za slobodu. Ona se zalaže za one koji su još uvek zarobljeni. Toha je hrabra; ona je slobodna i želi da donese slobodu drugima. Ali ne morate da budete žrtva trgovine ljudima da biste drugima doneli slobodu; jednostavno morate biti voljni da se dignete.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

02:41

PREMIJERA SERIJE SABLJA U NARODNOM POZORIŠTU U SARAJEVU! Ekskluzivan intervju Dragana Mićanovića: Ovo sam radio iz srca!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track