Doktori mesecima lečili dečaka od miseteriozne bolesti: Nije bilo leka, a onda su pregledali kamere u bolnici i saznali istinu
Foto: Printscreen YouTube

tužan kraj dečaka

Doktori mesecima lečili dečaka od miseteriozne bolesti: Nije bilo leka, a onda su pregledali kamere u bolnici i saznali istinu

Život -

Dečak po imenu Garnet Spirs bio je prava enigma za lekare, koji su mesecima pokušavali da otkriju od čega boluje. Nije bilo leka za njegovo stanje, sve dok nisu pregledali kamere i utvrdili da ga majka truje morskom solju.

Na TikTok profilu korisnice Harvs, koji često deli snimke nesvakidašnjim zločinima, jedan je privukao posebnu pažnju. Priča o Garnetu Spirsu, koji je svega devet dana nakon rođenja, primljen u bolnicu i nije izašao iz nje.

Konstantno je bio bolestan, niko nije mogao da shvati koja je misteriozna bolest u pitanju i nije mu bilo leka. Njegova majka konstantno je delila na mrežama da je stanje dečaka ozbiljno.

Napravila je blog gde je objavljivala detalje svoje borbe i pokušavala je da pronađe lek za misterioznu bolest koju je njen sin imao.

Šest godina kasnije, dečak je ponovo hospitalizovan (2014. godine), a lekari ponovo nisu mogli da nađu lek za njegovu bolest. Uspeli da ublaže simptome i tako se dečak oporavio.

Taman kad je trebalo da izađe iz bolnice, stanje mu se naglo pogoršalo i dečak je bez ikakvog upozorenja preminuo. Analizom krvi utvrdili su da je Garnet u sebi imao smrtonosne količine natrijuma.

Vratili su nadzorne kamere i shvatili o kakvom zločinu je reč. Njegova majka Lejsi ga je trovala morkom solju. Kad je otkriven ovaj zločin, Lejsi je uhapšena i ustanovljeno je da ima Minhauzenov sindrom. Osuđena je na 25 godina zatvora.

(Kurir.rs/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track