"Rodila sam blizance u razmaku od 9 dana": Ćerku su odmah odneli u inkubator, a za drugu bebu je doktor odlučio da...
Foto: Jam Press / Jam Press / Profimedia

kakvo iskustvo!

"Rodila sam blizance u razmaku od 9 dana": Ćerku su odmah odneli u inkubator, a za drugu bebu je doktor odlučio da...

Život -

Novopečeni roditelji podelili su svoje jedinstveno porođajno putovanje nakon što su dobili blizance – tri meseca ranije i devet dana u razmaku. Žo Mari Senekal (31) je prihvatala svoju prvu trudnoću, pažljivo preduzimajući svaki korak kako bi osigurala da sve prođe glatko. Očekujući blizance jednu devojčicu i jednog dečaka ona i njen suprug Hermanus (35) željno su ukrašavali dečiju sobu mesecima unapred za dolazak beba.

Ali nisu očekivali da će se useliti tako brzo i da će jedno dete doći za drugim – sa Mišel i Hermanusom mlađim koji će ući u svet u razmaku od devet dana. „Kako sam bila trudna sa dve bebe, a onda sam rodila jednu i nisam znala kada će druga stići?“ rekla je ova majka za Need To Knov.

Rodila je blizance u razmaku od 9 dana
Rodila je blizance u razmaku od 9 danafoto: Jam Press / Jam Press / Profimedia

Sve se dogodilo tako brzo. Prvo, Mišel je rođena i mogla sam da je vidim samo nakratko pre nego što je odvedena u inkubator. Onda sam čula da je moj dečak premali i da treba da ostane unutra što duže da još malo poraste. Verovala sam svom doktoru i znala sam da donosi ispravnu odluku", dodala je ova majka.

Žo Mari iz Severnog Kejpa u Južnoj Africi, prvobitno se radovala što će imati vikend samo za sebe, jer je trudnoća trajala samo 28 nedelja i njen muž je bio u lovu.

Ali dok se 6. jula 2024. spremala za posao, počela je da oseća bol. Rekla je: „Pomislila sam: 'Ovo se ne može desiti - ne mogu sada da se porodim. Bilo je prerano. Mislila sam da su lažni trudovi i krenula na posao. Ali grčevi su se nastavili, toliko da sam nazvala svoju svekrvu i zamolilaje da me odvede u bolnicu. Hermanus nije imao telefonski prijem, ali kada je stigao na vrh planine, dobio je poruku da se porađam. Ni on nije mogao da veruje", priseća se situcije koja se neplanski odvijala.

Sve je spremno za dolazak mališana koji su poranili
Sve je spremno za dolazak mališana koji su poranilifoto: Jam Press / Jam Press / Profimedia

Hermanus je požurio da se vrati kući, ali nije mogao a da ne brine da li će ga dočekati dobre ili loše vesti.

Bilo je čudno što ga nema, ali bilo je jasno da su blizanci na putu. Nije bilo objašnjenja zašto sam se tako rano porodila. Kako je Mišel imala samo 940 grama, dok je Hermanus mlađi bio još manji, davali su im lekove za suzbijanje porođaja, kao i injekcije za podsticanje razvoja pluća i mozga", govori ova žena.

Nekoliko sati kasnije, Hermanus je stigao i priseća se da je prvi put sreo svoju ćerku koja je bila iste veličine kao njegova šaka. Porodica je morala da ostane u bolnici, što je bilo "srceparajuće" jer Džo Mari nije mogla da se pomeri i mazi svoju novorođenu ćerku. Ali onda su kontrakcije ponovo počele i mali Hermanus Jr, težak 1 kg, konačno je ušao na svet – devet dana nakon svoje sestre bliznakinje. Sada dobro napreduju u bolnici, ali roditeljima je rečeno da bi moglo proći još tri meseca dok ih ne puste kući. Dodala je: „Nismo bili spremni za njih na rođenju, ali sada smo sve sredili, spremni smo da se vrate kući.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

09:55

KLJUČAN PROBLEM JE KOMUNIKACIJA IZMEĐU LEKARA I TRUDNICA! Macura: Porodilje su uskraćene o postupcima koji slede

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track