Majka ih napustila pa onda i otac, samo je deda mario za njih! Njegovom potezu se divi Balkan - "Uzeo sam ih za ruke i doveo kući"
Deda Jusuf usvojio unuke i spasio ih Doma za nezbrinutu decu, Foto: Foto: printscreen/youtube/RTVSLON

porodična priča

Majka ih napustila pa onda i otac, samo je deda mario za njih! Njegovom potezu se divi Balkan - "Uzeo sam ih za ruke i doveo kući"

Život -

Jusuf iz Tuzle usvojio je svoja tri unuka, nakon razvoda sina i snajke. Puno starateljstvo je dato njemu, a želja mu je da ih izvede na pravi put.

Naime, pre nekoliko godina je nakon razvoda sina i snajke rešio da preuzme brigu o unucima, tada je dobio bitku, a danas je jedan ponosni deda-roditelj na uspehe, slobodno možemo reći, svojih "sinova."

Deda za primer

Nije mu bilo ni malo lako i kako sam kaže:"Valja tri muškarca izgurati, izveo sam ih na pravi put".

deda, unuci, usvajanje, deda Jusuf
foto: Foto: printscreen/youtube/RTVSLON

Alena, Anesa i Amela je napustila majka, a otac nije imao uslove da o njima brine. Zbog ovih oklonosti njih trojica trebala su da nastave život u Domu za decu bez roditeljskog staranja.

Deka to nije želeo da dopusti i od tada je krenula borba Jusufa Mujića i njegove supruge.

- Kada tako nešto čujete, to je jedan veoma težak i jak udarac, jedna naporna borba. Pola godine sam se borio da oni ostanu kod mene. Najmlađi je imao samo dve godine i kako ih dati u dom pored živih dede i babe? Ja sam ih uzeo u ruke i doveo svojoj kući - rekao je Jusuf Mujić.

Zbog ovoga mu ceo Balkan aplaudira

Nakon uspešnog završetka programa oko hraniteljstva, Centar za socijalni rad, dodelio im je starateljstvo nad unucima.

- Želja svakog dede jeste da mu unuci budu uspešni. Tu borbu nisam ni osetio, jer kad nešto želiš i hoćeš onda se to i savlada bez problema, mada bilo je i napornih trenutaka. Valja tri muškarca izgurati - dodao je Jusug Mujić za Jutjub kanal RTVSLON.

(Kurir.rs/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track