Luka Trapaneze usvojio je pre 7 godina devojčicu Albu sa Daunovim sindromom. On je oduvek želeo da postane otac, a nju je odbilo 20 porodica zbog zdravstvenog stanja.

- Od prvog trenutka sam znao da će ona biti moja ćerka - rekao je tada Luka i dodaje da je tada osetio "neizmernu sreću".

U početku je hteo da usvoji dete zajedno s bivšim dečkom, ali pošto su raskinuli posle 11 godina, plan je propao. Međutim, 2017. godine promenjen je zakon i on se odmah registrovao kao usvojitelj.

- Rekli su mi da mogu da usvojim bolesno, hendikepirano ili dete sa poremećajem ponašanja. Dete koje su druge porodice odbile - rekao je ranije Luka za Bi-Bi-Si.

Luka je već radio sa decom koja imaju posebne potrebe i nije ustuknuo ni koraka u svojoj nameri.

U julu 2017. stigao je dugo očekivani poziv. "Devojčica se zove Alba i ima Daunov sindrom, a odbilo ju je više od 20 porodica", rekli su mu.

- Nisam mogao da zadržim radost. Odmah sam pristao - kaže Luka, koji od tada živi sa Albom i odgaja je kao samohrani otac.

Kako kaže Alba ima jak karakter i zna da bude tvrdoglava, ali on ipak uživa u ulozi oca.

- Najradije bi se po ceo dan igrala, jela i plesala. Voli da bude među ljudima, zbog toga često idemo u park ili muzej - otkrio je Luka.

Alba danas ima sedam godina, a sudeći po fotografijama na Lukinim društvenim mrežama, ljubav između oca i ćerke je sve jača i jača.

(Kurir.rs/I.M.)