Muškarac od 25 godina ima istu visinu i izgled kao dvogodišnji mališan i njegova mama ga svuda nosi.

Ravi Kumar je visok samo 60 cm i težak samo 7 kg. Veruje se da je jedan od najmanjih odraslih u Indiji, gde živi. Kumar, koji dolazi iz Jhansija, država Utar Pradeš, jedini je član njegove porodice sa nedostatkom rasta. Njegovi roditelji su prvi put shvatili da je prestao da raste kada je imao oko pet godina.

Odveli su ga kod svog lokalnog lekara koji ih je obavestio da ima bolest štitne žlezde. Njegova mama je rekla:

profimedia0843742880.jpg
Rare Shot News / Jam Press / Profimedia 
Zbog problema sa štitnom žlezdom ostao je patuljastog rastafoto: Rare Shot News / Jam Press / Profimedia

Od rođenja smo ga vodili kod mnogih lekara. Oni su nam rekli da on pati od problema sa štitnom žlezdom i da može da se leči. Nemamo novca da platimo njegovo lečenje", rekla je ova žena.

Njegova majka je rekla da ga svuda nosi na kuku. Najniži čovek na evidenciji bio je Čandra Bahadur Dangi iz Nepala koji je imao samo 21,5 inča (54,6 cm). Preminuo je u septembru 2015. godine, mesec dana manje od svog 76. rođendana.

profimedia0843747813.jpg
Rare Shot News / Jam Press / Profimedia 
Ravu Kumar ima 25 godina, a telo deteta od dvefoto: Rare Shot News / Jam Press / Profimedia

Patuljast rast je zdravstveno stanje koje karakteriše znatno niži rast u odnosu na prosečnu visinu. Obično je uzrokovan genetskim faktorima, hormonskom neravnotežom ili medicinskim stanjima koja utiču na rast kostiju.

profimedia0843747726.jpg
Rare Shot News / Jam Press / Profimedia 
Priča o Kumaru obišla je svetfoto: Rare Shot News / Jam Press / Profimedia

Dok se pojedinci sa patuljastim oblikom mogu suočiti sa fizičkim izazovima, oni mogu voditi ispunjen život sa istim rasponom sposobnosti i aspiracija kao ljudi prosečne visine.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

kurir televizija KO HOĆE U INOSTRANSTVO MORAĆE DA DA OTISAK PRSTA I SKENIRA LICE! Novinar iz Nemačke: Stvari će biti komplikovanije nego sa vizama!