Pirinač dijeta je niskokalorična, sadrži složene ugljene hidrate, nemasna je i s minimalnim količinama šećera i natrijuma

Dijeta zasnovana na pirinču predstavlja veoma strog pristup ishrani. Ograničava unos šećera, soli, masnoća i industrijski proizvedene hrane. U prvoj nedelji možete izgubiti i do 10 kilograma, ali samo ako se u potpunosti budete pridržavali uputstava. Dijeta je podeljena u tri faze, a ukoliko budete i vežbali, sigurno ćete izgubiti više kilograma, tvrde njeni autori.

Pirinač dijeta je niskokalorična, sadrži složene ugljene hidrate, nemasna je, s minimalnim količinama šećera i natrijuma. Tokom tog režima ishrane oslobodićete se toksina. Takva ishrana pomoći će vam u prevenciji ili lečenju hroničnih bolesti jer ćete, bez obzira na to što ste na dijeti, na ovaj način ojačati vaš organizam. Uz nju se preporučuju joga i meditacija kako biste smanjili stres.

Sledbenici ove dijete ne jedu samo pirinač, ali dijetu uglavnom čini upravo ta namirnica. Možete jesti integralne proizvode koji sadrže skrob, pasulj i slične biljke s minimalnom dozom natrijuma, voće, povrće, nemasne mlečne proizvode i nekoliko namirnica koje su izvor proteina. Ono što je najbitnije, za vreme ove dijete nijednog trenutka nećete osetiti glad, jer će vam osećaj sitosti održavati vlakna koja se nalaze u integralni žitaricama, voću i povrću.

Režim ishrane: Prva faza

1. dan: osnovni obroci od pirinča: kuvan pirinač i dve voćke za doručak, ručak i večeru sledećih šest dana: pirinač na lakto-vegetarijanski način, što podrazumeva doručak: pola činije pirinča, voćka, nemasni mlečni proizvod

ručak i večera: tri porcije pirinča, tri povrća i voćka

Druga faza

1. dan - osnovni obroci od pirinča

5. i 6. dan - pirinač na lakto-vegetarijanski način

7. dan

doručak: činija pirinča, voćka

ručak: 2 porcije pirinča, 3 povrća, voćka

večera: 2 porcije pirinča, 2 nemasna mlečna proizvoda, 2 povrća, voćka

Treća faza - smirivanje

Ishrana je ista kao u drugoj fazi, samo što dodajete oko 200 kalorija sedmično, sve dok ne prestanete da mršavite.