Majka dvoje dece iz Jute počela je da planira sopstvenu sahranu nakon što je saznala da joj je preostalo samo tri meseca života.

Dok je bila u bolnici na operaciji ramena u maju 2022. Erika Diarte-Kar (33) saznala je da ima karcinom malih ćelija pluća čevrte faze, redak oblik raka, objasnila je na GoFundMe.

Mlada mama je počela da se leči od raka, ali joj je zadat novi udarac u januaru, kada joj je dijagnostikovan Kušingov sindrom. On je uzrokovan viškom hormona stresa kortizola u telu. Povećanje telesne težine, okruglo lice i visok krvni pritisak su među simptomima, a poremećaj može biti fatalan ako se ne leči.

pacijent-posle-operacije-shutterstock-2286763359.jpg
Shutterstock Nakon operacije ramena usledila je užasna dijagnoza

Samo 40 do 70 ljudi na svaki milion ima Kušinga, što ovaj sindrom čini izuzetno retkim, prema Nacionalnim institutima za zdravlje.

Diarte-Kar je rekla da je imala sastanak sa svojim onkologom 18. septembra, koji joj je rekao da tretmani ne rade.

Dato mi je 3 meseca života“, napisala  je Diarte-Carr na GoFundMe, a prenosi NYPost.

Imam 3 meseca da provedem sa svojim bebama i voljenim osobama. Imam 3 meseca da iskoristim vreme koje mi je preostalo. Tokom ovih narednih nekoliko meseci moram da se uverim da će moja deca biti dobro nakon što ja odem. Sada sam suočena sa najtežom stvari, planiranja sopstvene sahrane.

Ova devojka je rekla da mesecima nije bila u stanju da radi.

Nemam ušteđenih sredstava niti životnog osiguranja izdvojenog za ovu situaciju“, napisala je ona. „Razgledala sam troškove i moram da prikupim oko 5.000 dolara kako bih osigurala da su troškovi sahrane pokriveni, plus želim da ostavim nešto iza sebe za svoje bebe", poručila je ova devojka. 

Ponizna Diarte-Carr je rekla da će novac koji ostane nakon pokrivanja njene sahrane biti izdvojen u fond za njenu decu Džeremija 7, Aali 5.

Na taj način mogu da ostavim nešto za njih i još uvek mogu da osiguram da će biti dobro dok odrastu“, napisala je ona.

(Kurir.rs/M.J)

 BONUS VIDEO:

Kurir televizija Lekari o početku testiranja vakcine koja leči rak