Žena sa retkim stanjem dve materice rodila je blizance, po jednog iz svake materice, prošlog meseca u bolnici na severozapadu Kine, prema zdravstvenim zvaničnicima i državnim medijima.

Majka, koja je identifikovana samo kao njeno prezime Li, dočekala je dečaka i devojčicu carskim rezom, saopštila je Narodna bolnica Sian u provinciji Šanksi, nazvavši to pojavom „jedan u milion“.

98989.jpg
Shutterstock Majka, koja je identifikovana samo kao njeno prezime Li, dočekala je dečaka i devojčicu carskim rezom, saopštila je Narodna bolnica Sian

Izuzetno je retko da se blizanci začete prirodnim putem u svakoj šupljini materice, a još ređe da se nose do poroda“, saopštila je bolnica na svom zvaničnom nalogu na kineskoj platformi društvenih medija nalik Ks-u Veibo 18. septembra.

Prema bolnici, novopečena majka je rođena sa dva grlića materice i dve materice, stanje zvano uteralni didelfis koji se nalazi kod oko 1 od 2.000 žena.

Njena priča je osvojila kineske društvene mreže i postala tema u trendu, sa više od 50 miliona pregleda poslednjih dana, a mnogi korisnici dele poruke strahopoštovanja.

"To je čudo!" jedan korisnik je napisao, dok je drugi rekao: „Kamo sreće!“. Neki su izrazili zabrinutost za majku, a jedan korisnik je napisao „ovo mora da je bilo teško i opasno za nju!

sshutterstock-27332617-copy.jpg
Shutterstock Žena je rodila dečaka i devojčicu/ilustracija

Činilo se da je Liina priča pokazala srećan ishod nakon što se suočila sa takvim okolnostima, a bolnica je otkrila da je pobacila prethodnu trudnoću.

Ali u januaru, Li je ponovo zatrudnela i tokom ranog ultrazvuka otkrila da ne očekuje samo jedno dete već blizance – po jedno u svakoj materici.

Posle "bliskog i strogog" medicinskog nadzora, "uspešno" je rodila dečaka i devojčicu, saopštila je bolnica.

(Kurir.rs/M.J)

 BONUS VIDEO:

TikTok/ jacquelinewoodwell Žena trudna 17 meseci