Kirat Asi govorila je o svojoj situaciji iz stvarnog života, a svoje viđenje događaja ispričali su i njeni roditelji, sestrična, pa čak i pravi Bobi. Dokumentarac koji je snimljen po njenoj priči  je u dva dana od objave dospeo na vodeće mesto na trendingu.

Kirat je bila radio voditeljka i marketinška stručnjakinja koja je bila u ne baš srećnoj vezi. Bila je pod pritiskom okoline i lične želje da se uda, ali njenom tadašnjem partneru to nije bio prioritet. Osim ljubavnog života, sve ostalo u njenom životu bilo je idealno: imala je dobar odnos s porodicom, volela je svoj posao, imala je bogat društveni život.

Žrtva prevare

Bobi ketfis.jpg
youtube printscreen/Netflix 

Međutim, sve se promenilo 2009. godine kada je na Fejsbuku dobila zahtev Bobija Jande i postala žrtva prevare. To joj je okrenulo život naglavačke.

"Nakon što se internet prijateljstvo razvije u pravu ljubav, Kirat postaje detektivka: mora otkriti istinu iza svog misterioznog verenika Bobija. Nadahnuta hit podkastom Sweet Bobby je priča o bajkovitoj romansi koja je pošla po zlu", glasi Netflixov sinopsis dokumentarnog filma.

Kad god se htela s njim videti uživo, nešto im je stalo na put, pa je naposetku internet preuzeo njen život. Nije izlazila s prijateljima, već je slobodno vreme provodila ispred ekrana i dopisivala se ili razgovarala s Bobijem.

"Ljudi misle da se prisilna kontrola ne može dogoditi na internetu, ali može. Polako te slomi do tačke u kojoj više nisi svoj", rekla je Asi za Netflix. "Mislim da sam oprezna koliko god mogu biti onlajn, ali napolju je zastrašujući svet", dodala je.

Tek nakon nekoliko godina je saznala ko je Bobi
Onda se dogodilo nešto čudno... Bobi je odjednom bio žrtva pucnjave, pa je bio u programu zaštite svedoka, potom je imao moždani udar i nije mogao govoriti...

Dokumentarac gledaocima omogućava da vide i čuju tačno kroz što je Asi prošla, uz fotografije, snimke i ekskluzivne intervjue sa samom Asi, kao i s onima koji su gledali kako se veza osuđena na propast odvija u stvarnom vremenu. Naposletku je Asi otkrila pravu istinu o Bobiju.

ketsfish.jpg
youtube printscreen/Netflix 

Istinita priča

Kirat isprva nije bila sumnjičava jer je Bobijeva porodica bila poznata u kenijskoj zajednici Sikha u Engleskoj. On je radio kao hirurški asistent, bio je zgodan, živio je ekstravagantnim životom... Imali su i puno zajedničkih prijatelja na Facebooku.

Njegov brat bio je u vezi s Kiratinom rođakom Simran. Međutim, Kirat i Bobi nisu se sreli uživo - Bobi je živio između Engleske i Kenije, Kirat u Londonu, a njihovo online prijateljstvo pretvaralo se u vatrenu online romansu u kojoj su komunicirali putem Messengera, WhatsAppa, poziva, Skypea... To je sve trajalo devet godina.

Veza Asi i lažnog Bobija počela je 2010. godine kao prijateljstvo na Fejsbuku koje je preraslo u ozbiljnu romantičnu vezu. Međutim, kad god je pokušala da upozna Bobija lično, on je uvek imao izgovor. Na kraju je otkriveno da je identitet prevaranta Asijin rođak, Simran Bhogal.

(Kurir.rs/Index/M.J)

Kurir televizija "MALOLETNICI SU MI VREĐALI DETE PREKO INTERNETA, SADA IM U DOSIJEU STOJI DA SU PEDOFILI" Stručnjaci o opsednutošću tuđim životima