Nakon što je doživela neopisivi bol u stomaku, Mel Plačanici je ostala zaprepašćena kada joj je rečeno da ima "višak" delova tela i da joj to uzrokuje sve probleme. Posle višestrukih testova koji su lekari sproveli kako bi došli do korena bezbrojnih problema sa kojima se suočila, otkriveno je da ova žena ima - dve materice, četiri jajnika, dva grlića materice i tri bubrega.

Ovo šokantno otkriće razrešilo je višegodišnju misteriju šminkerke Mel, koja je konačno shvatila zašto je toliko patila od bolova u stomaku i jakog krvarenja.

Doktori su u početku mislili da je u pitanju tumor, ali je dubljom istragom ginekologa utvrđeno da ona zapravo ima dodatne organe, što ih je sve zateklo potpuno nespremne. Međutim, zbog viška reproduktivnih organa doživela je i ranu menopauzu (u svojim tridesetim) što nikako nije očekivala.

- Imala sam strašne bolove u stomaku, najgori bol koji sam ikada iskusila u životu. Mama me je odvela u hitnu pomoć i odmah su uradili skener, kada su videli matericu i kvržicu pored nje. Automatski su pomislili da je tumor - prepričava ova 31-godišnja žena iz Adelejda u Južnoj Australiji.

undefined
Tiktok/mychroniclife_ 

Srećom, rezultati su bili negativni na tumor, iako Mel i dalje nije znala šta nije u redu sa njom. Zatim je posetila ginekologa kako bi uradila drugu vrstu pregleda, poznatu kao laparoskopiju, kada otkriven pravi razlog njenog problema.

Skeniranje koje se fokusiralo na njen stomak, pokazalo je da je Mel u svojoj utrobi imala mnoštvo delova tela koji su bili višak za prosečan organizam. Njoj su ubrzo uklonili jednu matericu i dva jajnika, a njena dva grlića materice su pretvorena u samo jedan.

Lekari su takođe pronašli i delove endometrioze na sluzokoži njene materice - što je upravo bio razlog ogromnog bola koje je iskusila. Naime, endometrioza je bolest u kojoj tkivo slično sluzokoži materice raste izvan materice.

- Poenta priče je da ne možete uvek da verujete skeniranju. Skeniranje neće pokazati sve, inače bi se sve otkrili odmah tada i ne trajalo toliko dugo kao što je bio slučaj kod mene. Otišla sam kod ginekologa, koja je pogledala moje snimke i pomislila isto – da liči na tumor. A onda sam saznala da imam dve materice, četiri jajnika, dva grlića materice – u suštini dve vagine, kao i tri bubrega. Pretpostavljamo da sam možda bila bliznakinja, ali da sam apsorbovala drugi organizam - objasnila je Mel.

(Kurir.rs/Ona/M.F.)

 Bonus video:

03:16
Srbija prva na Zapadnom Balkanu uvodi skrining za rano otkrivanje bolesti Izvor: Kurir televizija