Majka dvoje dece Amber Kavana (43) je otkrila da je 2021. godine otišla u raj nakon što je pala u komu. On joj se toliko svidio, da se više ne boji smrti.

Amber je gledala film sa svojom porodicom kada je iznenada dobila užasnu migrenu. Otišla je u krevet, no probudila se nekoliko sati kasnije potpuno paralisana i slepa na jedno oko. Užasnuta, počela je lupati po zidu kako bi dozvala supruga, Mičela (41), koji je pozvao hitnu pomoć. Amber je odmah prevezena u bolnicu, piše The Sun.

profimedia-0924269838.jpg
Jam Press / Jam Press / Profimedia 

Ona je bila u polusvesnom stanju, imala je dvostruki moždani udar i intenzivno krvarenje u mozgu. Kako bi se zaustavilo krvarenje, dobila je lek za zgrušavanje krvi te su joj lekari dali 50 posto šanse da preživi. Nažalost, ta terapija nije delovala i Amber je helikopterom prebačena u drugu bolnicu na hitnu operaciju mozga.

"Bilo je užasno. Izgledalo je više nego verovatno da ću umreti. Čula sam medicinske sestre kako mojoj deci govore 'Recite sve što želite sada svojoj mami, jer je verovatno više nećete videti'. Bila sam doslovno nasmrt prestrašena, a mrmljala sam, svi su mislili da buncam. Pokušala sam razgovarati s njima da saznam šta se događa. Čula sam kako se svi opraštaju i plaču, no nisu znali da sam još uvek u svom telu. To je i dan danas jedna od najstrašnijih stvari koje sam ikada doživela", ispričala je Amber.

Dok je bila u helikopteru, Amber je poslednji put bacila pogled na sunce pre nego što je zatvorila oči. Kad ih je ponovno otvorila, kaže da je bila je u drugoj dimenziji.

profimedia-0924269837.jpg
Jam Press / Jam Press / Profimedia 

"Videla sam svoje fizičko telo ispod sebe, moju decu kako ih baka i deda voze u bolnicu, mog muža kako plače nad mojim telom. Nije bilo odlaska prema svetlu, niti ljudi koji su me dozivali, samo sam lebdela iznad svega i nad svima. Zvuči loše, ali nisam se bojala za svoju porodicu, znala sam da će sve biti u redu", rekla je Amber pa dodaje:

"Više nije bilo pitanja na koja nisam znala odgovor. Sve mi je bilo jasno. Oko mene je bio neverovatan vrt, gde sam zaista mogla osetiti travu pod nogama. Tada sam videla sve svoje voljene s desne strane, svaku verziju mene: prošlost, sadašnjost i budućnost s leve strane, a moji su vodiči stajali tačno ispred mene", ispričala je Amber.

Ona tvrdi da je telepatski razgovarala sa svima te da su je okružili njeni psi iz detinjstva. "Imala sam duboko ukorenjen osećaj čiste sreće. Saznanje da moram napustiti ovo mesto koje je imalo neodoljivi sjaj svetla ljubavi bilo je tako teško", rekla je Amber, a zatim je otkrila da su joj vodiči rekli za dva ishoda.

Kad bi ostala u raju, njena bi porodica patila i morali bi prevladati intenzivnu tugu što su je tako brzo izgubili. Ali kad bi se vratila u svoje fizičko telo, suočila bi se s napornim putovanjem oporavka i požalila bi odluku. Međutim, Amber je znala da njeno vreme još nije došlo. Zatvorila je oči i odjednom se "vratila u svoje telo".

profimedia-0924269298.jpg
Jam Press / Jam Press / Profimedia 

Amber je dve nedelje ostala u bolnici, a lečnici su bili uvereni da će biti nepokretna do kraja života. No, ona je počela govoriti i kretati se. "Moj lekar kaže da sam ja njegov 'čudesni pacijent' jer nisam ni trebala operaciju kako su planirali. Da, bilo je mnogo oštećenja na mom telu i mozgu, ali bila sam živa, a to je bilo najvažnije", kazala je.

Tokom deset nedelja Amber je morala ponovno naučiti sve osnovne funkcije, uključujući kako hodati, govoriti i jesti. Sada, dok joj je desna strana tela još uvek ukočena, život se donekle vratio u normalu.

(Kurir.rs/Net.hr/M.J)

02:07
"KLINIČKA SMRT MI JE DONELA VIDOVITOST!" Hasan Dudić šokirao: Dobio sam MOĆ, pojave se lica ljudi, a onda ZNAM ŠTA TREBA ČINITI Izvor: Kurir televizija