Dok pržite ribu u tiganj dodajte ovu namirnicu: Biće mekana i sočna, a neprijatni miris će nestati
Osim Božićnog posta počela je i sezona slava, ako želite da oduševite goste, treba da naučite da je spremate savršeno.
Mnogi misle kako moraju da se odreknu omiljene hrane tokom posta, ali to nije istina, jer sada gotovo svaka mrsna namirnica ima i svoju posnu zamenu, a tu je i mnogim omiljena riba.
Osim Božićnog posta počela je i sezona slava, ako želite da oduševite goste, treba da naučite da je spremate savršeno.
Ribu nije teško pripremiti bilo da ste ljubitelj morske ili rečne ribe. Takođe, kod nas sveža riba nije toliko česta, pa ako koristite smrznute filete ili celu ribu samo je pravilno odmrznite pre upotrebe.
A sada dolazimo i do trika za prženje.
Već smo naglasili da je riba jednostavna za pripremu, ali može da se desi da bude žilava ili da ima neprijatan miris ili ukus. Ako želite da budete sigurni da će uvek ispasti savršeno, posebno tokom posta, morate da dodate jednu namirnicu u tiganj.
U tiganj sipajte 100-125 ml mleka, pa kada se malo zagreje dodajte ribu. Prženje u mleku je čini mekanom i ovaj napitak upija neprijatne mirise, pogotovo rečne ribe.
(Kurir.rs/Krstarica/I.M.)
Kako se hraniti tokom predstojećih praznika:
PREDSEDNIK VUČIĆ IZ CIRIHA: Izuzetno pozitivno da je Nemačka za otvaranje klastera tri! Očekujemo još veći broj švajcarskih investitora u našoj zemlji