Beli šećer, brašno i so izazivaju rak?
Ishrana koja „zakiseljuje“ organizam u kombinaciji s neaktivnim životom rezultira da telo stvara kiselu sredinu siromašnu kiseonikom.
- Manjak kiseonika i kiselost su dve strane iste medalje: ako neko ima jedno, ima i drugo - rekao je dr Varburg.
On je tu svoju teoriju i slikovito opisao.
- Oduzmete li zdravoj ćeliji 35 odsto njenog kiseonika, možete je pretvoriti u ćeliju raka za samo dva dana. Sve normalne ćelije imaju apsolutnu potrebu za kiseonikom, ali one tumorske mogu da žive i bez njega. To je pravilo bez izuzetka - istakao je taj stručnjak i dodao da su zdrava tkiva u telu alkalna.
U svom istraživanju „Metabolizam tumora“ dr Varburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uslova: kiselost krvi i hipoksiju ili manjak kiseonika.
- Zato karcinom nije ništa drugo nego odbrambeni mehanizam, koji naše ćelije koriste da bi preživele u kiseloj sredini bez prisustva kiseonika. Jer zdrave žive u alkalnoj sredini punoj kiseonika koja im omogućava normalno funkcionisanje - naveo je dr Varburg.
Kako je objasnio, alkalnost organizma zavisi od toga šta jedemo. Kiselo ili alkalno stanje meri se PH skalom od 0 do 14, gde je sedam neutralna zona. Od nula do sedam je kiselo, a od sedam do 14 alkalno.
Hrana koja organizam čini kiselim
* rafinisani šećer i svi njegovi proizvodi - pH je 2,1
* meso (sve vrste)
* proizvodi životinjskog porekla - mleko i sirevi, pavlaka, jogurt...
* rafinisana so
* rafinisano brašno i svi njegovi proizvodi, poput testenine, torti, keksa...
* margarin
* kofein
* alkohol
* duvan
* sva industrijski prerađena i konzervisana hrana
VUČIĆ RAME UZ RAME SA SVETSKIM LIDERIMA: Predsednik na Samitu Evropske političke zajednice o ozbiljnim izazovima i sukobima sa kojima se suočava ceo svet (FOTO)