OTIŠAO JE KOD LEKARA NAKON ŠTO JE SMRŠAO 20 KILOGRAMA: Ono što su otkrili u njegovom organizmu umalo ga nije ubilo!

Profimedia / Kati Neudert / Panthermedia

Koliko je važno da pratimo naše telo, govori i to da je svaka nagla promena potencijalni znak za izbunu zbog koje je važno da se obratimo lekarima. JEdan čovek je tako spoznao šokantnu dijagnozu koja mu je promenila život

Priča o neimenovanom žitelju Floride počinje njegovim odlaskom kod lekara, kojem se požalio na nekontrolisano znojenje, ekstremni umor, groznicu i bolove. Ono što je najviše zaintrigiralo lekare bilo je to što je smršao 20 kilograma.

Doktori su bili iznenađeni stanjem pacijentafoto: Wavebreak Media LTD / Wavebreak / Profimedia

Saznao je pravi razlog mršavljenja

Čovek star 61 godinu bio je zaražen gljivicom Histoplasma capsulatum koja ima sposobnost da pređe iz saprofitne u parazitnu fazu.

Ona se adaptira na organizam domaćina, tako što koristi zdravo tkivo za ishranu i razmnožavanje. Infektivno oboljenje izazvano ovom gljivicom može zahvatiti pluća i druge organe, a u slučaju pacijenta sa Floride napadnuto je srce. On je imao i upalu slezine, dok su na nadbubrežnim žlezdama rasle dve neobične mase.

Lekari su u izveštaju naveli da je srećan što je živ, posebno jer je imao dijabetes i visok krvni pritisak, prenosi Daily Mail.

Lekari su ga nakon lečenja pustili na kićni oporavakfoto: Shutterstock

Teška infekcija zbunila i lekare

Teška infekcija izazvana gljivicom Histoplasma capsulatum može biti fatalna ukoliko se ne leči pravilno. Prenose je ptice i slepi miševi u svom izmetu kojim kontaminiraju tlo. Čovek se može zaraziti udisanjem prašine pune spora.

Neimenovani pacijent radio je kao nadzornik, a poseduje farmu, gde uzgaja stoku. Lekari su bili zbunjeni kako se zarazio, jer opasna gljivica nije toliko prisutna na Floridi, koliko recimo u dolinama reka Misisipi i Ohajo.

On je operisan i prepisana mu je terapija, ali je ubrzo došlo do komplikacija, pa je završio na odeljenju intezivne nege. Imao je anemiju i problem sa bubrezima, ali se srećom oporavio.

(Kurir.rs/Telegraf/M.J)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

DIJETA PO KRVNIM GRUPAMA JE NA SPISKU PET NAJGORIH NA SVETU?! Nutricionisti upozoravaju na njenu naučnu neutemeljenost  kurir televizija