NAKON SKOKA PADOBRANOM OSTAO U INVALIDSKIM KOLICIMA: Prelom kičme bio je fatalan, sada mu je ovo jedina nada za oporavak

Jam Press / Jam Press / Profimedia

Tragač za uzbuđenjem ostao je paralizovan nakon što je pao 70 milja na sat u horor padobranskoj nesreći.

Kirk Trejnor je i dalje u bolnici dva meseca nakon što je izgubio kontrolu nad padobranom u zastrašujućem padu. Ovaj 31-godišnji menadžer projekta, koji je napravio skoro 700 skokova, zadobio je osam slomljenih rebara i prelom kičme, što mu je oštetilo kičmenu moždinu.

Jadnom Kirku iz Midlzbroa su ostala potrebna specijalistička invalidska kolica. Dvojica njegovih prijatelja, pokrenuli su prikupljanje sredstava kako bi mu pomogli u njegovoj brizi.

Iza sebe ima više od 700 skokova padobranomfoto: Jam Press / Jam Press / Profimedia

Novac će ići za njegova invalidska kolica i pionirski tretman matičnim ćelijama. Jedna od žalbi je prikupila više od 19.600 funti. Drugi je imao preko 1.340 funti donacija od svog cilja od 6.000 funti, kako izveštava Need To Knov. Sam Kirk je rekao:

Umešan sam u tešku nesreću u skoku padobranom u kojoj sam zadobio višestruke povrede, uključujući osam slomljenih rebara i slomljenu kičmu. Najvažnije je da sam zadobio povredu kičmene moždine koja je rezultirala paralizom donjih udova bez pokreta od pupka nadole. Nakon operacije stabilizacije kičme, sada sam na dugom putu oporavka. Tražim obećavajuću priliku da učestvujem u programu matičnih ćelija koji je osmišljen da pomogne oporavku od povreda kičmene moždine i nadam se da ću ponovo hodati. Najsavremeniji tretmani poput ovih dostupni su samo u privatnom sektoru i zahtevaju značajna finansijska ulaganja. Troškovi lečenja i rehabilitacije se kreću u stotinama hiljada. Iako će se neki od ovih troškova sami finansirati, ne mogu da iskoristim ovu priliku, a da ponizno ne zatražim vašu pomoć", poručio je ovaj mladić za britanske medije.

Svaka donacija, bez obzira koliko mala, učiniće ogromnu razliku i pomoći da se ublaži finansijski teret tokom ovog teškog vremena. Nesreća se dogodila 11. maja.

Kirkovi prijatelji apeluju na pomoćfoto: Jam Press / Jam Press / Profimedia

„Moj dragi prijatelj i kolega od 10 godina, Kirk Trejnor, doživeo je tešku nesreću u skoku padobranom, što je rezultiralo višestrukim povredama, uključujući osam slomljenih rebara i frakturu kičme. Najvažnije je da je zadobio povredu kičmene moždine koja je dovela do paralize od struka nadole. Posle operacije za stabilizaciju kičme Kirk je započeo težak put ka oporavku. Tokom narednih nekoliko meseci, dok Kirk nastavlja sa lečenjem, nameravam da mu pomognem da zadrži izvesnu nezavisnost prikupljanjem sredstava za laka invalidska kolica, koja koštaju oko 6.000 funti", rekao je Kirkov prijatelj Majk.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

"ŽIVIMO U 12. GODINI APOKALIPSE!" Astrolog tvrdi: Počeo RETROGRADNI MERKUR I SATURN - utiče na horoskopske znake, EVO ŠTA TO ZNAČI  Kurir televizija