Usvojena devojka sa Balkana želi da upozna svoje biološke roditelje: Savet koji je dobila će vas naježiti, da li je moguće ovo?

Shutterstock

Usvajanje dece smatra se plemenitim činom.Majke koje iz raznih opravdanih ili neopravdanih razloga daju decu na usvajanje mogu birati da li žele da budu sa njim u kontaktu ili ne.

Ma koliko da deca u porodicama usvojitelja pronađu sreću i ljubav, u nekom trenutku većina poželi da sazna nešto više o biološkim roditeljima. Pitanje zbog čega su napušteni je ono koje ih muči. Jedna devojka iz Srbije je prošla kroz ovakvu sudbinu i sada se nalazi u velikoj nedoumici:

Fotomontaža Shuterstock 
Većina usvojene dece želi da sazna detalje o biološkim roditeljimafoto: Fotomontaža Shuterstock

"Usvojena sam. Živim sa tim od malih nogu. Imam najdivnije roditelje (usvojitelje) na svetu i sve su mi u životu pružili što su mogli. Zahvalna sam im do neba, ali da li sam loša ćerka što želim da saznam ko mi je biološka majka? Želela bih da znam na koga ličim i šta se desilo pa me je dala na usvajanje kada sam imala godinu i nešto dana", upitala je devojka na forumu Ispovesti.

Ubrzo je dobila brojne savete od ostalih korisnika. Jedan je bio posebno upečatljiv i veoma potresan: "Ima dosta slučajeva gde su krali bebe po porodilištima i roditeljima govorili da im je dete preminulo. Neću da kazem da je ovde taj slučaj ali može svašta biti. Poznanica je našla dete posle 30 godina, mislila je da je mrtvo, na kraju se prisetila svega što se desilo u bolnici i shvatila neke stvari", napisala je jedna od korisnica.

Shutterstock 
Saveti na internetu o usvajanju decefoto: Shutterstock

Drugi su je ugladnom podržali u odluci da pronađe svoje biološke roditelje makar kako bi imala više informacija o svom poreklu: "Tvoja želja je prirodna, ali nemoj da zbog nje povrediš usvojitelje jer oni te zaista neizmerno vole i ti treba da voliš njih", glasio je jedan od saveta koje je dobila.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

KAKO IZLEČITI TRAUME KOD DETETA? Moćna poruka hranitelja: Imamo decu i unuke, ali smo SE ZBOG OVOGA odlučili i na usvajanje!  Kurir televizija