Crna Dalija ubijena je najbrutalnije, ubica nikada nije pronađen: Telo iskasapljene devojke pronašla je majka, u sve je umešan on!

kpa Publicity / United Archives / Profimedia

Najpoznatije ubistvo Los Anđelesa, Crna Dalija odnosi se na Elizabet Šort, koja je ubijena 1947. godine. Njeno telo pronađeno je u jednom parku. Bila je gola, iskasapljena i oprana od krvi. Ubica joj je presekao svaku stranu lica od uglova usana do ušiju, formirajući Džokerov osmeh.

Ovaj brutalni zločin tada je veoma potresao javnost. Iako je isprva postojalo nade da će se ubica naći i dobiti zasluženu kaznu za ono što je učinio, to se nikada nije desilo.

Sudbina Crne Dalije pretočena je i u romane i filmove,a pojedini užasni detalji ovog ubistva javno su objavljeni.

Detektivi koju si radili na slučaju verovali su da je ubijena na nekom sasvim drugom mestu pa je njeno unakaženo telo ostavljeno u parku. Tokom 2013. godine, slučaj je opet dospeo na naslovne strane kada je policija uradila opsežno istraživanje kuće doktora Džordža Hila (jedan od glavnih osumnjičenih), gde su ranije pronađeni inkriminisani dokazi raspadanja ljudskog tela. Uzorci zemljišta iza kuće uzeti su na testiranje.Razgovor koji je snimljen između Hila i nepoznate osobe, čuje se kada Hil govori:

"Recimo i da sam ubio Crnu Daliju. Oni sada to ne mogu da dokažu, ne mogu da pričaju sa mojom sekretaricom jer je mrtva."

Hilov sin, Stiv, bio je policajac u ovom slučaju i bio je ubeđen da je njegov otac ubio Elizabet Šort. Takođe, veruje da je njegov otac ubio na desetine žena širom područja.

Ubistvo koje je potreslo SAD

Njen život i smrt bili su osnova brojnih knjiga i filmova, a njeno ubistvo se često navodi kao jedno od najpoznatijih nerešenih ubistava u istoriji SAD, kao i jedan od najstarijih nerešenih slučajeva u okrugu Los Anđeles.

Ubistvo 22-godišnje holivudske nade u Los Anđelesu iz 1947. nikada nije rešeno. Ujutro 15. januara 1947., majka koja je vodila svoje dete u šetnju kvartom Los Anđelesa naišla je na jeziv prizor: telo mlade gole žene isečeno na pola u struku.

Šta simbolizuje cvet Crna Dalija

Cvetovi Crne Dalije su zapravo tamno grimizni ili ljubičasti. Istorijski, oni su predstavljali upozorenje na izdaju ili tugu. Međutim, oni se obično koriste u jesenjim svadbenim buketima i dekoraciji stolova zbog svoje ćudljive estetike.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

"STAVIŠ OVE NAOČARE I SVE JE NAIZGLED NORMALNO..." Detektiv u programu uživo demonstrirao KAKO RADI ŠPIJUNSKA OPREMA  Kurir TV