Jelka Pešić je svekrva iz pakla: Snaji zagorčala život pa je ubila, a unuka zamalo poslala u smrt, jedno joj nikada nije oprostila

Mlada Aleksandra, koja se 1985. godine takmičila na izboru za Mis Kanade nakon udaje za svog izabranika dobila je svekrvu iz pakla Jelku Pešić. Nakon razdova svekrva je organizovala njeno ubistvo, i ma koliko se priča činila neralnom, Jelka je bila svekrva iz pakla.

Printscreen YouTube

Jelka Pešić bila je svekrva iz pakla: Unuka umalo ubila, a snaji je zagorčala život, nakon razvoda Aleksandri je priredila pakleni kraj

Kako je otkrila Endži Kasorija, Aleksandra je bila upečatljiva devojka sa plavom kosom. Imala je 20 gdoina kad se zaposlila kao stomatološka asistentkinja, ali je i dalje živela sa roditeljima sa kojima je bila veoma bliska. Svake nedelje bi u Vankuveru u Kanadi, gde je živela kao dete jugoslovenskih imigranata iz radničke klase obilazila je kuće koje su bile na prodaju u nadi da će nekada priuštiti istu.

"Ja sam Jelka Pešić"

Jedne nedelje su obilazeći kuće srele ženu, koja im se obratila na hrvatskom jeziku.
- Ja sam Jelka Pešić - izgovorila je punačka žena, srdačnog osmeha.

Printscreen YouTube  Jelka Pešić

Ubrzo su se upustile u konverzaciju, otkrivši im da i ona ima isti hobi, te da njen muž i sin drže automehaničarsku radnju. U jednom momentu je i pozvala mladu Aleksandru da dođe kod njih, te u šali istakla da bi joj bila idealna snaja.

Ljubav ili...

Nekoliko meseci kasnije, Aleksandra je otišla kod Džoa Pešića, Jelkinog sina, koji je tada imao 27 godina, kako bi popravila auto. Džo je zaista bio "kao stvoren" za Aleksandru i njih dvoje uskoro započinju vezu.


- Uvek se pojavljivao sa cvećem, vodio ju je u najlepše restorane. Džo je imao motor, pa su se često vozili - ispričala je kasnije Aleksandrina drugarica u dokumentarcu..

Nakon par meseci zabavljanja, Džo je zaprosio Aleksandru, a niko srećniji nije bio od svekrve Jelke. Međutim, niko nije ni slutio kakav će rasplet imati priča Jelka je htela da se pita za sve, čak je i imala velikog udela u organizaciji svadbe. Venčanje je održano 11. juna 1988. godine.

Printscreen YouTube  Džo i Aleksandra na venčanju

Mladom paru, Jelka i njen suprug, dali su idealan poklon. Pozamašnu sumu novca da kupe kuću koja se nalazila u njihovom komšiluku. Sve vreme ih je držala na oku.


Godinu dana kasnije dobili su sina Brendona, što je umnogome poremetilo odnos između svekrve i snajke.

Umalo otrovala unuka

Jedne večeri Jelka je došla da pričuva bebu dok su Aleksandra i Džo u gradu. Insistirala je da detetu skuva čaj koji će da ga "umiri". Aleksandra joj je strogo zabranila da detetu daje čaj, ali kada su došli kući našli su bebu kako tako duboko spava da joj se jedva nazirao puls. Jelka je Brendonu dala čaj koji ga je toliko uspavao da je dete palo u komu.

Aleksandra uzima bebu i odlazi kod majke, dok mužu postavlja ultimatum.

Printscreen YouTube  Mužu je pstavila ultimatum, ali nisu uspeli da spasu brak

- Bila je veoma razočarana što je Džo nije stavio na prvo mesto ispred svojih roditelja. Nije mogla da nastavi tako da živi i nije želela da odgaja dete u tom stresnom okruženju - ispričala je kasnije njena drugarica.

Dve godine kasnije su se razveli, a Aleksandra je dobila starateljstvo nad detetom.

Koban dan

Dana 5. avgusta 1992. godine, Aleksandra i njena drugarica sele su kola na parkingu ispred doktorske ordinacije gde su radile, spremajući se da krenu kući.

Drugarica je bila na suvozačkom mestu i htela je da spusti torbu ispod sedišta pa se sagnula, a Aleksandra je u tom momentu pogođena u rame i u glavu. Drugarica je samo čula škripu kočinica automobila koji se udaljava.

Printscreen YouTube  Samo se čula škripa kočnica

Uprkos tome što je hitno prevezena u bolnicu, Aleksandra je preminula od prostrelnih rana. Imala je samo 25 godina. Njen sin je tada imao 3 godine.

Tridesetak ljudi svedočilo je zločinu. Očevidci su videli crveni automobil i dva crnokosa muškarca u njemu. Neko je zapisao i registraske tablice, a policija je otkrila da je reč o ukradenom automobilu. Istražitelji su odmah ispitali Džoa, koji je imao čvrst alibi: u tom momentu se kupao na bazenu sa svojim sinom kilometrima daleko od mesta nesreće.

Jezivi detalji

Istražujući slučaj, policija tada saznaje da je Aleksandra par dana kasnije poštom dobila knjigu o ženi Sidni Džejms koja je bila "terorisana" pre nego što je ubijena. U toj knjizi su bile podebljani delovi koji govore o "smrti Sidni Džejms" kao i upozorenja koje je dobila kao što je zapaljeno drvo u dvorištu.

Tada Aleksandrina drugarica otkriva policiji da je par dana ranije neko zapalio stablo koje se nalazilo u dvorištu Aleksandrine kuće.

Printscreen YouTube  Aleksandra je preminula od prostrelnih rana

- Sve što se dogodilo Aleksandri, dogodilo se i toj ženi u knjizi i sve je bilo podvučeno crnim linijama -rekla je njena drugarica.

Istražitelji su proverili alibi Džoovih roditelja, ali oni su u vreme ubistva bili u kupovini. Policija je u automobilu pronašla otiske prstiju Milana Nenadića, koji je ranije viđen da ulazi u auto Jelke Pešić. Policija je kod njega našla 30.000 dolara, a do vlasti je stigla i informacija da je neko video Jelku kako pali drvo u Aleksandrinom dvorištu.


Presuda

U tom momentu je klupko počelo da se odmotava, a prijatelji su potvrdili da su u kući Jelke Pešić videli knjigu "Smrt Sindi Džejms". Nakon što je policija prikupila dokaze, priveli su Jelku.

Osuđena je na doživotnu kaznu zatvora uz mogućnost žalbe nakon 25 godina. Jelka se žalila 2008. godine, ističući da joj je neophodna uslovna kazna zbog teške bolesti, nakon toga o njoj se nije znalo ništa.

Njen sin Džo, nikada nije odgovarao za Aleksandrinu smrt, a mali Brendon je pripao Aleksandrinoj majci.

(Kurir.rs/I.M.)