MAJKA UBIJENOG MARKA STOJILKOVIĆA (33) VAN SEBE: Krvnik mi je ubio sina ni zbog čega
Očajne... Valentina i Biljana Stojilković, Foto: Kurir/Žarko Ilić, Privatna Arhiva

TUGA

MAJKA UBIJENOG MARKA STOJILKOVIĆA (33) VAN SEBE: Krvnik mi je ubio sina ni zbog čega

Crna Hronika -

Neutešna Biljana Stojilković kaže da su ona i njena trudna snaja ostale bez glave porodice i da im je kuća zauvek zavijena u crno

Ubio mi je sina krvnik i to ni zbog čega. Ispalio mu je metak u grudi i zauvek nam zavio kuću u crno.

Ovo je juče kroz suze za Kurir rekla Biljana Stojilković, majka Marka Stojilkovića (33) iz Krivače kod Lebana, koga je u četvrtak hicem iz pištolja ubio prijatelj Dragan Petković (37) iz sela Stubla kod Medveđe, a potom izvršio samoubistvo.

Žrtva... Marko Stojilković
Žrtva... Marko Stojilkovićfoto: Privatna Arhiva

Motiv zločina još nije sa sigurnošću utvrđen, a porodica žrtve, skrhana bolom, pokušava da sazna šta je Draganu kvrcnulo u glavi.

Samo da ga poljubim

- Marko je posle smrti svog oca, od prošle godine, bio glava kuće. Hranio je celu porodicu. Ostala sam sama sa njegovom suprugom, koja je u sedmom mesecu trudnoće, a nijedna od nas ne radi. Kako ćemo da podižemo devojčicu, koju je Marko željno iščekivao - priča neutešna Biljna i nastavlja: - Samo da ga majka vidi, pomiluje po kosi i poljubi poslednji put. Bog neka sudi tom zlikovcu što mi ubi dete.

foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, Dragan Petković je u četvrtak po podne u mestu Šumarice iznad Medveđe ubio Marka Stojilkovića, koji ga je tog dana iz svoje kuće povezao do niškog aerodroma.

- Utvrđeno je da je ubica u trenutku zločina bio u alkoholisanom stanju i sumnja se da je piće doprinelo da se njih dvojica posvađaju. Petković je pucao Stojilkoviću u grudi. Ranjeni čovek nije odmah preminuo, pa je telefonom pozvao svog pobratima i rekao ko ga je ranio. Navodno, kada je Petković to čuo, ubio se - kaže izvor i dodaje da je Petković imao problema sa alkoholom, ali i sa kockom. - Često je pijan dolazio na posao u rudnik „Lece“ i zbog toga se sukobljavao s rukovodiocem. Posebno se sukobljavao sa Aleksandrom Valterom, upravnikom u podzemnom kopu, i javno je pretio da će ga ubiti ili da će izvršiti samoubistvo - priča izvor.

Kockarski dugovi

- Imao je i kockarske dugove, ali je pričao da i njemu duguju. Prema nekim saznanjima, baš kockarski dugovi bili su povod da pozove Marka da ga vozi, navodno je nameravao da pokupi pare od dužnika, potom uzme stvari u svom selu i ode za Nemačku.

Mesto zločina... Dragan Petković ubio druga i sebe u selu iznad Medveđe
Mesto zločina... Dragan Petković ubio druga i sebe u selu iznad Medveđe foto: Kurir/Žarko Ilić

Navodno, sve je krenulo po zlu kada se Stojilković automobilom zaglavio u blatu. - On je hteo da se vrate kući, a Petković ga je primoravao da nastave put. Uzeo mu je i ključeve i pretio mu, a onda je Marko rekao: „Vrati mi ključeve, pa pucaj koliko hoćeš“. Navodno, posle tih reči je pucao. Taj razgovor čula je Stojilkovićeva žena Valentina, s kojom je u tom trenutku pričao telefonom - kaže izvor.

Ilegalno oružje

PIŠTOLJ ČUVAO U ĆUPU

Kako saznajemo, pištolj iz kog je Dragan Petković počinio ubistvo i samoubistvo ilegalno je posedovao.

- Oružje je čuvao zakopano u ćupu nedaleko od rodne kuće u Stublu, gde je živeo sa bratom i roditeljima. Kobnog dana on je navodno otkopao pištolj i s njime došao u kuću Stojilkovića, gde je pretio da će ubiti svog rukovodioca na poslu - kaže sagovornik.

Kurir.rs/ Ž. I. Foto: Kurir/Žarko Ilić, Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track