STRAHINJI (22) SE TRAG GUBI ISPRED ŠARČEVE KUĆE: Poznati detalji nestanka mladića iz Resnika koga je tražio Velja Nevolja
Foto: AP/Darko Vojinović

istraga u toku

STRAHINJI (22) SE TRAG GUBI ISPRED ŠARČEVE KUĆE: Poznati detalji nestanka mladića iz Resnika koga je tražio Velja Nevolja

Crna Hronika -

Kriminalna ekipa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koja je osumnjičena za nekoliko surovih likvidacija i otmica, bavila se čak i "rasvetljavanjem" nestanaka pojedinih mladića.

Jedan od njih je i Strahinja Marković (22) iz Resnika koji je poslednji put viđen juna prošle godine i od tada mu se gubi svaki trag. Belivuk je njegove roditelje slao u portal KRIK da ispričaju svoja saznanja o sinu.

Otac mladića o tome je govorio sredinom februara u emisiji na jutjub-kanalu Slavija info. Nenad Marković je naveo da je dobio misteriozni poziv negde u januaru 2021. i da ga je izvesni muškarac koji se predstavio kao Veljko uputio na KRIK.

Iz razgovora sa Veljkom, koji je u emisiji prepričao Marković, moglo se zaključiti da su se navijači bavili nestankom njegovog sina.

- Rekao je da su proverili sve i da o Strahinji niko ne zna ništa. Onda sam ukapirao o kome se radi - ispričao je Strahinjin otac aludirajući da je reč o vođi grupe "Principi". - Pitao me da objavimo u medijima, uputio nas je na KRIK, gde smo dali izjave, ali još nije bilo objavljeno.

Na pitanje voditelja da li su razgovarali sa drugim medijima, Marković je odgovorio da jesu.

- Supruga je pričala sa novinarima i rekla je da ne objavljuju, jer kad je ona htela, oni nisu hteli, sad oni pretpostavljaju... - ispričao je otac nestalog Strahinje.

01:16

TAJNI DIL KRIK-A I BELIVUKA: Odavao informacije novinarima portala

Inače, Strahinja Marković nije nepoznat beogradskoj policiji. Pisane su mu prijave za nošenje pištolja, falsifikovanje dokumenata, ali i dilovanje droge. Osuđivan je samo zbog pištolja i to na uslovnu kaznu 2018. godine. Sa tužilaštvom se dogovorio da uplati novac u humanitarne svrhe kako ga ne bi optužili za falsifikovanje, dok za drogu nije bilo dokaza, pa je istraga obustavljena.

Kad su roditelji prijavili nestanak sina počeli su i sami da istražuju. U jednom trenutku došli su do saznanja da je "mercedes" koji je koristio Strahinja parkiran na Banovom brdu ispred kuće Aleksandra Šarca i to istog dana kada se ovom mladiću gubi svaki trag.

Drug javio da je Strahinja uhapšen

Prema prijavi, Strahinja Marković je živeo sa trudnom suprugom u iznajmljenoj kući u naselju Trešnja, nedaleko od Beograda, ali je svakodnevno održavao kontakt sa roditeljima.

Kako Strahinje nije bilo, porodica se dala u potragu za njim. Prema rečima njegove majke Gordane, Nikola K, drug njihovog sina, javio im je da je on uhapšen, pa su poslali advokata u Policijsku upravu Beograd.

Tamo je očigledno došlo do nesporazuma jer je advokatu, navodno, na prijavnici rečeno da je priveden kao građanin, a kad su roditelji otišli njima je saopšteno da "uopšte nije priveden".

Nesrećnim roditeljima Šarac, koji je preminuo nekoliko meseci kasnije od posledica ranjavanja u podzemnoj garaži Tržnog centra "Ušće", ispričao je da je navodno Strahinja automobil ostavio dan ranije i da je negde otišao taksijem. Ipak, kad su tražili da pregledaju snimke sa video-nadzora, da vide registraciju taksi vozila, Šarac im je rekao da mu ne radi kamera.

- Imamo operativne sumnje da Šarac nije rekao istinu Strahinjinim roditeljima. Bio je u strahu i pod velikim merama obezbeđenja od kada su pokušali da ga ubiju početkom januara 2019. godine. Tada je, greškom, usmrćen čovek iz iste kuće, Nebojša Marković. Vozio se blindiranim automobilom i uložio je veliki novac u nadzorne kamere - kaže izvor iz istrage.

Prema tvrdnjama roditelja, njihov sin nije poznavao Šarca, već ga je sa njim upoznao Nikola K. i to nekoliko dana pre nestanka. Navodno, policija je sa njima dvojicom obavila razgovor, ali su negirali da imaju saznanja o tome. Prema nekim nezvaničnim informacijama obojica su odbila poligraf.

Ime Strahinje Markovića je na spisku nestalih koje sada policija iznova istražuje.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja