OTKRIVEN UZROK NESREĆE U KOJOJ SU POGINULA 4 MLADIĆA IZ UŽICA: Kobnog jutra se vraćali sa žurke, strašna tragedija potresla region
Foto: Kurir/Z.Š.

posle tri meseca

OTKRIVEN UZROK NESREĆE U KOJOJ SU POGINULA 4 MLADIĆA IZ UŽICA: Kobnog jutra se vraćali sa žurke, strašna tragedija potresla region

Crna Hronika -

Uzrok stravične nesreće koja se dogodila 11. septembra na zlatiborskom putu u blizini Užica gde su stradala četiri mladića, otkriven je posle tri meseca.

Podsetimo, mladići su se nalazili u BMW džipu, koji se u ranim jutarnjim satima 11. septembra prevrnuo na putu, a poginuli su Vladimir Milošević (27), Uroš Drčelić (22), Stefan Džavović (21) i Nikola Daničić (19). Svi su iz Užica, a kobnog jutra su se vraćali sa noćne žurke u pravcu Zlatibora.

Užice, Zlatibor, Surduk, mladići, pogibija, poginuli, Vladimir M., Uroš D., Stefan Dž., Nikola D.
foto: Instagram Printscreen 192

Nakon višestrukog prevrtanja trojica mladića su na licu mesta izgubila život, dok je četvrti podlegao povredama u bolnici u Užicu.

1 / 18 Foto: Kurir/Z.Š.

Veštačenje uzroka nesreće pokazalo je da je najmanja moguća brzina kojom se džip tada kretao bila 142 kilometra na sat.

00:10

Iz ludog provoda u smrt: poslednji snimak poginulih Užičana

Takođe, veštačenjem je procenjeno da je tragedija mogla da se izbegne da se džip na tom delu magistrale kretao 110 kilometara na sat.

Užice, mural
foto: RINA

Nekoliko dana posle tragedije kod kamenoloma Surduk, na mestu gde su stradali mladići, osvanuo je mural sa njihovim portretima koji čuva sećanje na njih nadomak rodnog grada.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja