MONSTRUM IZ ZADRA STIGAO U ZATVOR: Daruvarac je brutalno premlatio devojku (18), a sada se javio na izdržavanje kazne! (FOTO, VIDEO)
Foto: Facebook/Printscreen

IZA REŠETAKA

MONSTRUM IZ ZADRA STIGAO U ZATVOR: Daruvarac je brutalno premlatio devojku (18), a sada se javio na izdržavanje kazne! (FOTO, VIDEO)

Hrvatska -

Darko Kovačević, poznatiji kao Daruvarac, javio se u ponedeljak u 22 sata u Centar za dijagnostiku remetinečkog zatvora radi izdržavanje zatvorske kazne zbog premlaćivanja 18-godišnjakinje.

Kovačević, koji je dan ranije najavio svoje javljanje u zatvor, do Centra za dijagnostiku je stigao taksijem, bez pratnje advokata. Nakon prijave u Centru za dijagnostiku, Kovačević će proći proveru pravosudne policije, a potom i lekarski pregled, nakon čega će biti raspoređen u neku od spavaonica.

Nezvanično se saznaje kako bi Kovačević, nakon Centra za dijagnostiku, trebao da bude poslat na izdržavanje kazne u zatvor u Glini.

Darko Kovačević Daruvarac dva puta je tražio odlaganje odlaska na odsluženje kazne. Prvo zbog, kako je naveo, porodične situacije, a potom zato što mu je advokat na odmoru pa sudski službenici nemaju kome uručiti rešenje o upućivanju na odsluženje kazne koju mu je odredio Županijski sud u Splitu.

Smanjena kazna

Kovačević je proglašen krivim 10. januara na Opštinskom sudu u Zadru za pretnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje devojke 13. juna prošle godine u Zadru.

foto: Printscreen Facebook

Iako je tužilaštvo tražilo da se Kovačeviću odredi kazna od 5,5 godina zatvora, sudija Mitra Meštrović izrekla je nepravosnažnu presudu na pet godina bezuslovnog zatvora. Kovačević je osuđen na četiri godine i šest meseci za tešku telesnu povredu, a deset meseci dobio je zbog pretnje.

Početkom juna Izvanraspravno veće Županijskog suda u Splitu smanjilo je Kovačeviću kaznu s pet na četiri godine zatvora. Jednako kao i u prvom stupnju, okolnosti dela su poznate, krivica je priznata, ali su odbijene sve žalbe, prigovori, primedbe. Kao olakšavajuća okolnost uzeto je priznanje krivice i tvrdnja da će oštećenica biti obeštećena.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja