NAŠ FUDBALER PREPRIČAVA SITUACIJU U ŠPANIJI: Svi smo u karantinu, majka ne može nazad u Srbiju!
Foto: Instagram

S lica mesta!

NAŠ FUDBALER PREPRIČAVA SITUACIJU U ŠPANIJI: Svi smo u karantinu, majka ne može nazad u Srbiju!

Fudbal -

Vanredno Mama mi je u poseti itrebalo je u sredu da putuje kući, međutim, zbog koronavirusa je morala da produži boravak. Tu mi je i tašta, kao i prijatelj iz Obrenovca, kaže nam napadač Sportinga

Prethodnih dana loše vesti o zarazi stizale su iz Španije. Na Pirinejima je rapidno porastao broj obolelih, a samim tim su pooštrene sve mere koje preduzima država. S lica mesta za Kurir situaciju prepričava Uroš Đurđević, fudbaler Sportinga iz Hihona.

Kako izgleda život na Pirinejima posle ove novonastale situacije?

- Život u Španiji se sada odvija u vanrednom stanju jer je na neki način cela država u karantinu. Rade samo prodavnice, apoteke i banke. Hihon je grad u kom uvek ima dosta turista, a sada je sve znatno drugačije zbog novonastale situacije. Ulice su puste. Zabranjen je rad kafićima, restoranima, tržnim centrima...

Da li su svi iz vašeg Sportinga testirani na virus i kakvi su rezultati?

- Što se tiče nas u klubu, zasad je sve pod kontrolom i svi su potpuno zdravi. Nadam se da će tako i ostati dok se sve ovo ne okonča.

Kako vi sada provodite vreme?

- Upravo sam odradio individualni trening u porodičnom okruženju, jer moram da ostanem u pripravnosti. Majka mi je u poseti i trebalo je u sredu da putuje u Srbiju, međutim, zbog koronavirusa je morala da produži ostanak. Tu mi je i tašta, kao i prijatelj iz Obrenovca. Imam ogromno dvorište, tako da mi je mnogo lakše da se organizujem i da kvalitetnije provedem ovo vreme nego da sam zatvoren u stanu. Sada imam znatno više vremena da se poigram sa ćerkicom Andreom.

Da li imate treninge ili je sve obustavljeno?

- Takmičenje i treninzi su prekinuti na dve nedelje, ali se priča da postoje velike šanse da se sve definitivno okonča, u smislu da prvenstvo neće biti nastavljeno.

Je l’se oseća panika, postoji li strah među ljudima?

- Španija je sređena zemlja koju vode ozbiljni ljudi i nema mesta panici, ali normalno je da postoji doza straha. Ovo se dešava na globalnom nivou pa je narod obazriviji, poštuju se odluke države, slušaju se saveti nadležnih - zaključio je Đurđević.

Poruka prijatelju DUCI JE JAČI OD KORONE!

Da li se čujete s nekim našim igračima iz drugih zemalja?

- U kontaktu sam s kumom Vukanom Savićević, Aleksandrom Čavrićem, maserom iz mlade reprezentacije Rašom. Krajnje je ozbiljna situacija u celoj Evropi i svi se oni ponašaju u skladu s tim. Jako mi je žao što je Duci Vlahović imao peh sa ovim virusom, ali sam mu poželeo što brži oporavak i verujem da će nastaviti tako gde je stao kad sve ovo prođe.

(Kurir.rs / M. Bjelinić / Foto:Instagram)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track