ČUDESNI MILAN BORJAN: Golman Crvene zvezde BRANIO I NEODBRANJIVO! Kanada na pragu Mundijala u Kataru (VIDEO)
Foto: AP

SVETSKO PRVENSTVO

ČUDESNI MILAN BORJAN: Golman Crvene zvezde BRANIO I NEODBRANJIVO! Kanada na pragu Mundijala u Kataru (VIDEO)

Fudbal -

Milan Borjan blistao je na golu reprezentacije Kanade.

Kanada se, posle više od tri decenije, nalazi na pragu plasmana na SP u Kataru.

Tim na čijem golu blista Milan Borjan, slavio je nad El Salvadorom sa 2:0 na gostovanju, pa sada ostaje samo da se ostvari pobede u poslednja tri meča kako bi mesto na Mundijalu bilo zagarantovano.

Kanađani otpor Salvadora slomili tek u 66. minutu kada je iskusni Atiba Hačinson pogodio za vođstvo, dok je u trećem minutu nadoknade Džonatan Dejvid postavio konačnih 2:0.

Tokom celog meča Borjan je maestralno čuvao mrežu Kanade, branio je i neodbranjivo i još jednom pokazao klasu.

Milan Borjan
foto: Profimedia

Selekcija Kanade tri kola pre kraja zauzima prvo mesto sa 25 bodova, i nalazi se na korak od plasmana na Svetsko prvenstvo, a ako uspe to bi joj bio tek drugi nastup na tom prvenstvu.

El Salvador se nalazi na šestom mestu sa devet bodova, a plasman u Katar će osigurati samo tri najbolje selekcije, dok četvrta ide u interkontinentalni baraž.

SAD su na svom terenu pobedile Honduras sa 3:0, Meksiko je na domaćem terenu minimalno savladao Panamu, dok je do pobede na gostovanju došla Kostarika, savladavši Jamajku sa 1:0.

Drugo mesto u kvalifikacijama zauzimaju SAD sa 21 bodom, a isti broj bodova na trećem mestu ima Meksiko, Panama je četvrta sa 17 bodova, dok bod manje na petom mestu ima Kostarika.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track