RONALDO U LEDENOJ SAUNI OD 60.000 EVRA: Kristijano doneo skupocenu mašinu u svoju kuću! Portugalac se hladi na -160 stepeni!
Foto: Printskrin

HLAĐENJE

RONALDO U LEDENOJ SAUNI OD 60.000 EVRA: Kristijano doneo skupocenu mašinu u svoju kuću! Portugalac se hladi na -160 stepeni!

Fudbal -

Portugalska fudbalska zvezda Kristijano Ronaldo (37) jedan je od onih koji postavljaju standarde kada je u pitanju fizička sprema.

Svakako, veliko naprezanje tokom treninga i utakmica podrazumeva i dobar oporavak tela, a Portugalac koji je već u zavidnim fudbalskim godinama pokušava što duže da ostane na vrhunskom nivou.

Prema istraživanjima Ronaldo ima telo 20-godišnjaka. Ono sadrži svega sedam odsto masti, dok je prosek kod fudbalera deset. Pola od njegove mase su mišići, dok je prosek kod fudbalera 46 odsto.

Kako bi održavao formu sa što boljim oporavkom, Ronaldo je u svoju vilu u Mančester dovezao skupocenu komoru za krioterapiju, vrednu oko 60.000 evra. Komora može da dosegne temperaturu do minus 200 stepeni Celzijusovih.

Preporuka za sportiste je da unutra provedu najviše pet minuta, a Kristijano obično odradi tri minuta na temperaturi od minus 160 stepeni.

Krioterapija poboljšava cirkulaciju krvi i imunološki sastav, smanjuje umor, uklanja toksine i skraćuje vreme oporavka od sportskih povreda.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track