POČELA IZGRADNJA GROBLJA КUĆNIH LJUBIMACA U BLOKU 51: Predviđeno da radovi budu završeni za 6 meseci
Foto: Beoinfo

kompleks podeljen u tri celine

POČELA IZGRADNJA GROBLJA КUĆNIH LJUBIMACA U BLOKU 51: Predviđeno da radovi budu završeni za 6 meseci

Beograd -

U Bloku 51 u Novom Beogradu danas su počeli radovi na izgradnji groblja za kućne ljubimce.

Radovi koštaju 130 miliona dinara, predviđeno je da budu završeni za šest meseci, a groblje će se prostirati na 15.376 metara kvadratnih.

Početku radova prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Danas su počeli radovi na izgradnji saobraćajnih i slobodnih površina i objekata u kompleksu groblja kućnih ljubimaca. Projekat podrazumeva izgradnju saobraćajnica, pešačkih staza, zelenih površina, parkinga, prateće komunalne infrastrukture i administrativnog objekta i centra za spaljivanje animalnog otpada. U okviru spoljnog uređenja izgradiće se oko 20 parking mesta, a po obodu kompleksa planirano je zelenilo širine 15 metara. Drvoredi su predviđeni uz parking prostor na ulazu u groblje i duž glavne pristupne saobraćajnice. Na groblju je predviđena mogućnost sahranjivanja kućnih ljubimaca na više načina, a prostor će biti uklopljen sa postojećim zelenilom -rekao je Vesić.

groblje kucnih ljubimaca
foto: Beoinfo

Кompleks će inače biti podeljen na tri funkcionalne celine: prednju zonu - administrativni objekat u kome su planirani veterinarska ambulanta, sala za ispraćaje i prodavnica za prateću opremu, srednju zonu namenjenu pojedinačnom i grupnom sahranjivanju životinja i zadnju zonu u kojoj će se nalaziti centar za spaljivanje animalnog otpada.

Prostor za sahranjivanje sastoji se od trga za ispraćaj, parcela za rozarijume i kolumbarijume, parcela za grobove u nizu i prostora za zajedničko sahranjivanje. Svi sadržaji će biti povezani internim saobraćajnicama i pešačkim stazama. Dimenzije grobnih mesta određene su prema veličini životinja.

Za sahranjivanje u zemlji predviđena su tri tipa grobnih mesta: malo, srednje i veliko, rozarijumi i kolumbarijumi planirani su u blizini ulaza na groblje dok je za zajedničko sahranjivanje predviđen slobodan prostor pokriven travom za sahranjivanje bez posebnih obeležja i smešten je u dnu kompleksa.

(Kurir.rs/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track