DIREKTORKA RFZO SRBIJE JASNA: Za svaki pokušaj poskupljenja maski, tržišna inspekcija!
Foto: Shutterstock

pojedine apoteke podigle cene

DIREKTORKA RFZO SRBIJE JASNA: Za svaki pokušaj poskupljenja maski, tržišna inspekcija!

Društvo -

BEOGRAD - Direktorka RFZO Sanja Škodrić izjavila je danas da su pojedine apoteke, zbog trenutne situacije u vezi sa korona virusom, podigle cene maski, nakon čega je na teren izašla tržišna inspekcija.

Škodrić je dodala da će u svim sličnim slučajevima, čim nadležni saznaju za to, na teren izlaziti tržišna inspekcija.

"Kada je reč o nabavkama za zdravstvene ustanove i državne apoteke preko RFZO, odgvorno tvrdim da takvih pokušaja nema", rekla je Škodrić na pres konferenciji u vladi na konstataciju da su pojedini distributeri višestruko podigli cene maski, asepsola, sredstava za dezinfikaciju.

Kako je dodala, bilo je i takvih pokušaja, ali su moguće zloupotrebe sprečene tako što su u startu organizovali centralni tender i centralne magacine u svakom kliničkom centru.

"Na nivou države, postoji samo jedan centralni tender i za zaštitnu opremu, sredstva, materijale, reagense", rekla je Škodrić.

Premijerka Ana Brnabić rekla je da odmah u toku dana nastavlja sa sastancima, da će sve biti provereno, te da će se videti koje će mere u tom smislu još preduzeti, kako bi se građani zaštitili, što bi trebalo da bude poznato i danas do 18 sati.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track