ŽIVIMO U SVETU LAŽI, GURAJU NAS NA STRANU SOTONE! Evo kako nadrilekar i antivakser Miroljub Petrović ZGRĆE LOVU na tuđoj muci
Foto: Printscreen Youtube

POD MAČ, BATO UŠAO U BIZNIS

ŽIVIMO U SVETU LAŽI, GURAJU NAS NA STRANU SOTONE! Evo kako nadrilekar i antivakser Miroljub Petrović ZGRĆE LOVU na tuđoj muci

Društvo -

Miroljub Petrović, poznat po paroli "Pod mač, bato!" i koga pojedine porodice u Srbiji optužuju za šarlatanstvo i nadrilekarstvo, pa čak i smrt najmilijih, svoj veliki uticaj na društvenim mrežama rešio je da iskoristi za novi biznis - reklamiranje sokova!

Petrović je svoju popularnost stekao nadrilekarskim i antivakserskim stavovima, a od toga zarađuje i novac, pa samo na osnovu pregleda preko Jutjuba, prema nekim procenama, godišnje može da zaradi do 26.800 dolara!

Naime, Petrović je, pored svih društvenih mreža, na kojima je vrlo aktivan, otvorio i Instagram profil, na kojem je nedavno, kao pravi influenser, izreklamirao sok.

- Evo, dragi prijatelji, kad god ima neka pametna informacija, odmah želim da podelim s vama, pošto živimo u svetu laži i lažnih informacija. Našao sam na jednoj benzinskoj pumpi, prodaju sok koji je ono... ceđen sok. Pasterizovan je, znači malo je zagrejan, tako da nije... ne može da bude, ovaj, isceđen i da se tako flašira, mora da se pasterizuje, ali nema nikakve konzervanse, veštačke šećere, bele šećere i ostalo. Evo, da vidite kako izgleda - pokazao je sok, navodeći proizvođača i njegovu internet stranicu.

Miroljub Petrović
foto: Printscreen

- Ova je jabuka i cimet. Tako da, eto, ako ste na putu, košta 300 dinara, odnosno 299. To je 2,5 evra, nije jeftino, ali pola litre je boca. Sok je top! Najtoplije preporučujem, tako da, ako ste na putu i hoćete da popijete neki zdrav sok, ovaj preporučujem. Pozdrav! - rekao je Petrović.

Ovaj samozvani doktor je, inače, vrlo aktivan i na Jutjubu, gde postavlja video-klipove sa svojim bizarnim stavovima o nastanku sveta, satanistima, ali i o kovid propusnicama i merama protiv korone.

- Čitavo čovečanstvo je izloženo jednoj velikoj manipulaciji. Korona propusnice su samo jedan nastavak manipulacije koja postoji kroz istoriju. Pozadina je uništenje čoveka, da pokušamo da ih nagovorimo da pređu na stranu sotone - objašnjava Petrović na Jutjubu, a po raznim emisijama, kako su mediji pisali, pričao je i da se vakcine sastoje od „razblaženog gnoja bolesnih krava“, zaluđujući zbunjen i uplašen narod.

S druge strane, Petrović na Jutjub kanalu reklamira prodaju melema za artritis, hemoroide i ostale zdravstvene probleme, a poziva čak i žene da prisustvuju trodnevnom internet kursu o porođaju. Njegovi snimci imaju i po više desetina hiljada pregleda, a prema procenama sajta Soušel blejd, koji meri preglede i uticaj profila na društvenim mrežama, Petrovićeva mesečna zarada samo od Jutjub kanala iznosi od 140 do 2.200 dolara, a godišnja od 1.700 do 26.800 dolara.

Miroljub Petrović
foto: Printscreen

Socijalni psiholog Vesna Tomić kaže za Kurir da mnogi zarađuju na šarlatanstvu i varanju ljudi. Danas su se takve aktivnosti preselile na društvene mreže, pa čak i televizije, gde učestalo gostuju.

- Prisutnost takvih diletanata na društvenim mrežama i u pojedinim medijima može biti vrlo opasno, posebno za građane koji su naivni, neoprezni ili očajni. Imamo mnogo bespomoćnih, samih, starih, ali i mladih ljudi, koji su izgubljeni i podložni prevarama. Ako se konstantno dopinguju falš informacijama, biće podložni raznim zloupotrebama - kaže ona.

Petrović nam je juče, kada smo ga pozvali, spustio slušalicu.

Biljana Jovanović, sestra pokojnog Slavča, za Kurir

Da li treba da još neko umre?!

Biljana Jovanović, čiji je rođeni brat Slavčo Petrov (31) preminuo 7. januara 2019, nakon što ga je Miroljub Petrović bizarnim metodama lečio od tumora na mozgu, kaže za Kurir da ne može da veruje da je taj čovek i dalje na slobodi i pritom aktivan na internetu i u nekim medijima gde komentariše koronu i vakcine.

- Njega pitaju za vakcinaciju?! Ne znam kako je moguće da se on pita za bilo šta, a kamoli za medicinu. Ne znam što mu se dopušta takav prostor, da li je potrebno da još neko umre - pita Biljana.

Biljana Jovanović, Slavčo Petrov
foto: Privatna Arhiva

Ona je podsetila da je njen brat Slavčo kod Petrovića došao 2018, kada mu je ustanovljen tumor na mozgu. Petrović im je govorio da ne idu kod lekara i „prepisivao“ je Slavču biljne tinkture koje sam pravi i koje je naplaćivao, a Slavču je savetovao i terapiju u njegovoj kući u Leskovcu, gde je dan koštao 120 evra. Tamo su se šetali, molili, pili tinkture...

- Pitala sam ga za gama nož, rekao mi je da je to čista glupost. Verovala sam mu, jer smo bili očajni. On je tvrdio da će Slavčo 100 odsto biti izlečen, i to uopšte nije dovodio u pitanje, a ja sam želela da mu verujem - kaže ona. Tužilaštvo u Leskovcu je zbog ovog slučaja 2019. pokrenulo postupak, ali Biljana, kako kaže, ne zna šta se trenutno dešava s tim.

Marko Miljković

Za mesec dana do 2.000 evra

Rijaliti zvezda i jutjuber Marko Miljković za Kurir objašnjava kako se preko ove društvene mreže zarađuje:

- Zarada na Jutjubu zavisi od mnogo faktora - od pregleda, ali i od starosnog uzrasta pratilaca. Ako vas gleda mlađa populacija, možete manje da zaradite, a ako vas gledaju stariji, koji zarađuju, onda više. Zarade se za milion pregleda kreću od 200 do 2.000 evra mesečno, u zavisnosti od raznih faktora. To zavisi i od meseca u godini. Pored pregleda, ljudi zarađuju i preko sponzorstava, a zarada može biti fiksna ili regulisana na neki drugi način, u zavisnosti od ugovora.

Marko Miljković
foto: Nemanja Nikolić
Štampano izdanje 19.11.2021.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE

DANAS VAS KURIR NAGRAĐUJE SA DVA POKLONA! POKLON NOŽIĆ ZA KIVI plus dodatak TV Ekran

Poklon
foto: Kurir

Dnevne novine Kurir i ovog petka poklanjaju svim čitaocima dva poklona. Dobićete poklon nožić za kivi plus dodatak TV Ekran.

Obožavate da se prepustite sočnoj kivi užini? Međutim, ne može se reći da vas raduje i sam proces pripreme voća za konzumaciju? Preporučujemo vam najbolji proizvod za sve ljubitelje kivija - 2u1 nožić i kašičicu za kivi. Jednostavno se koristi, ne zauzima puno prostora i vrlo je lagan.

U dodatku TV Ekran pročitajte:

Strahinja Blažić: Humorom se borim protiv svih strahova.

U sustret finalnim epizodama serije “Feliks”, koja se od 4. oktobra premijerno prikazuje na Kurir televiziji, jedan od njenih glavnih glumaca opisuje kako se provodio na snimanju i koliko mu znači rad na komediji.

Branka Katić: Moja Milica u “Advokadu” poštena je i vredna žena.

Nela Mihajlović: Lik Kate u “Nečistoj krvi” branila sam do samog kraja.

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/Ružica Kantar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track