OSUMNJIČENI ZA UBISTVO DANKE ILIĆ U TUŽILAŠTVU: Srđan Janković ponovo daje iskaz, doveden sa lisicama na rukama (VIDEO)
Foto: Kurir

telo devojčice nije pronađeno

OSUMNJIČENI ZA UBISTVO DANKE ILIĆ U TUŽILAŠTVU: Srđan Janković ponovo daje iskaz, doveden sa lisicama na rukama (VIDEO)

Crna Hronika -

Srđan Janković (50) iz sela Luka kod Bora, jedan je od dvojice osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, danas je ponovo pred Višim javnim tužilaštvom u Zaječaru, nakon što je prethodno saslušan početkom juna kada je preko advokata zatražio da iznese odbranu.

Janković je, podsetimo, tom prilikom, negirao krivicu, rekavši da devojčicu nikada u životu nije ni video, a prvobitno se nakon hapšenja, branio ćutanjem, kada je iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

00:28

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić u tužilaštvu

Razlog ponovnog saslušanja su dodatna pitanja postupajućeg tužioca zbog, kako je navedeno, nelogičnosti u njegovim izjavama.

On je došao u pratnji sudske straže sa lisicama na rukama.

Inače, glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, Miodrag Canović, koji vodi istragu o ubistvu u Banjskom polju kod Bora, oglasio se nedavno za Kurir rekavši "da su izjava koju je Janković ranije dao u policiji i izjava koju je sada dao pred tužilaštvom pred zakonom jednake težine".

- Činjenica je da će Viši sud biti taj koji će izabrati hoće li uzeti izjavu koju je dao u policiji ili onu koju je dao u tužilaštvu, jer ćemo mi obe njegove izjave uz optužnicu dostaviti sudu - rekao nam je Canović.

Devojčica Danka Ilić je, podsetimo, nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora.

Policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila S. J. i D. D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Telo devojčice još nije pronađeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja