OTKRIVENI ŠOK DETALJI O POMAGAČU UBICE SRPSKOG POLICAJCA Utvrđuje se ko je usmrtio Nikolu! Ranjeni Vjekoslav opisao UŽAS
Ilustracija, Foto: Kurir/T.Ilić, Printscreen Facebook, Printscreen YT

najnovije informacije

OTKRIVENI ŠOK DETALJI O POMAGAČU UBICE SRPSKOG POLICAJCA Utvrđuje se ko je usmrtio Nikolu! Ranjeni Vjekoslav opisao UŽAS

Crna Hronika -

* Ubijen policajac u Loznici tokom rutinske kontrole

* U toku potraga za napadačem

* Hajrizi Artan (33) osumnjičen za ubistvo policajca, na mestu obračuna nađena mu nemačka lična karta

Na pripadnike saobraćajne policije sinoć je ispaljeno nekoliko hitaca tokom rutinske kontrole taksi vozila u Loznici. U taksi vozilu nalazili su se strani državljani koji su pucali na saobraćajnu policiju. Jedan policajac je ubijen, drugi ranjen, a potraga za napadačem je u toku.

00:08

U Loznici je podignut najviši stepen bezbednost

19.44 - Potraga za napadačem ušla je u devetnaesti sat

Pretražuju se i leva i desna obala Drine, pošto se veruje da je napadač krenuo ka reci.

U potragu su uključeni helikopteri i dronovi.

19.24 - Uhapšeni pomagač ubice policajca i sam je begunac!

Z. R. (39) koji je uhapšen danas u Bijeljini zbog sumnje da je osumnjičenom za ubistvo policajca organizovao transport od Preševa do Loznice, kako Kurir saznaje, kod sebe je prilikom hapšenja imao falsifikovana dokumenta na ime Marko Marković! Kako naš izvor oktiva i Z. R. je begunac, za kojim se tragalo.

19.04 - Ranjeni policajac ispričao kako je došlo do napada

Pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević rekao je da je obišao ranjenog policajca Vjekoslava Ilića i da je on u svesnom stanju i da se oseća dobro. Vasiljević je rekao i šta mu je Ilić ispričao.

18.08 - Žena iz Loznice: U pola 4 ujutru naišao nepoznati čovek

Žena čija ćerka radi u salonu lepote nedaleko od mesta zločina ispričala je da joj je jutros došla mušterija koja joj je ispričala da je naišao neki čovek, kojeg ranije nisu viđali.

- Žena je ispričala da je oko pola 4 ujutru sedela na terasi i da je naišao neki čovek koji je pitao da li tuda ima neki izlaz - rekla je ona.

17.30 - Ispovest očevica krvave drame

Nakon ubistva policajaca Nikole Krsmanovića (34) i ranjavanje njegovog starijeg kolege Vjekoslava I. (50) među prvima u pomoć je pritekao meštanin ispred čije kuće se i dogodila pucnjava, a on je zatim za Kurir opisao "da je sinoć delovalo kao da je u nekom horor film."

Ko su bili pomagači ubice policajca

U Bijeljini je danas lišeno slobode lice koje se dovodi u vezu sa osumnjičenim za ubistvo jednog i ranjavanje drugog policajca u Loznici.

Prema informacijama Novosti, taksista je u svojoj izjavi u policiji rekao da mu je Hajziri kazao kako se uputio u hotel koji drži izvesni M. M. Taksista je trebalo da ga iz Tutina odveze do Trbušnice, kako bi ovaj mogao dalje da nastavi do Bijeljine gde su mu se nalazili jataci.

Dačić otkriva: Uhapšen pomagač ubice policajca - organizovao mu transport do Loznice

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u Bijeljini uhapšen osumnjičeni za transport ubice od Preševa ka Loznici.

"U Bijeljini je popodne, u saradnji sa Policijom Republike Srpske, uhapšen Z.R. (1985), za koga se sumnja da je organizovao transport ubice od Preševa ka Loznici. Takođe, uhapšena je i njegova supruga I.R. u Mladenovcu, kao pomagač", izjavio je Dačić.

U Loznici dan žalosti zbog smrti Nikole Krsmanovića - sahrana u subotu

Ubijeni policajac Nikola Krsmanović (34), pripadnik Granične policije, biće sahranjen u subotu na seoskom groblju u Jarebicama, svom rodnom selu kod Loznice.

13.40 - Otkriven identitet taksiste koji je vozio Albanca

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je ubistvo policajca Nikole Krsmanovića (34) i ranjavanje policajca Vjekoslava Ilića (50) prilikom kontrole vozila na kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru, najverovatnije teroristički akt koji dolazi sa Kosova i Metohije od strane albanskih struktura.

Opsežna potraga za napadačem čiji se identitet još utvrđuje, i dalje traje, a prema rečima ministra Dačića, policija je uhapsila Mithata Hadžića iz Tutina koji se sumnjiči da je osumnjičenog automobilom tutinskih registracionih oznaka preuzeo u Preševu i vozio u pravcu Loznice.

Prema informacijama koje je otkrio ministar policije Ivica Dačić, Vjekoslav Ilić, ranjeni policijac je pucao na albanskog teroristu, koji je pucao na njih.

13.15 - Albanac čiji je pasoš nađen na mestu ubistva policajca uključio se uživo i OKRIVIO BRATA

Artan Hajrizi, čiji je pasoš pronađen u taksiju iz kog je noćas u Loznici pucano na srpske policajce, oglasio se iz Nemačke.

U intervjuu za "Lajmi.net" Artan tvrdi se nalazi u Nemačkoj već neko vreme.

"Faton je došao ovde i ukrao mi dokumenta", rekao je Artan u uživo uključenju.

Detaljnije o ovome KLIKOM OVDE

12.50 - Premijer Vučević izjavio saučešće

"Strašnu vest o pogibiji policajca Nikole Krsmanovića primio sam sa velikim bolom, koji iskreno dele svi članovi Vlade. U ovom trenutku nemam reči utehe koje bi umanjile tugu zbog gubitka jednog mladog života", kazao je Vučević.

Detaljnije u tekstu na linku ispod:

12.46 - U poteru za ubicom policajca uključila se i policija Republike Srpske

Policija Republike Srpske uključila se u potragu za Artanom Hajzirijem (33) koji je noćas ubio policajca Nikolu Krsmanovića (33) i ranio njegov kolegu Vjekoslava Ilića (50) kod Loznicem, jer se sumnja da je on preko Drine pobegao u Srpsku.

Kako je saopšteno policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju niz mera i radnji u vezi sa potragom za osobom koja je noćas ubila jednog graničnog policajca, pripadnika MUP-a Srbije, a jednog teško ranila.

MUP Srpske poziva građane, posebno one koji žive u pograničnom području, da ukoliko primete lice sa fotografije, odmah pozovu policiju. Osumnjičeni za ovo krivično delo je Hajziri Artan (33) sa pasošem izdatim u Prištini i nemačkom ličnom kartom.

12.30 - Dačić: Postoje sumnje da je reč o terorističkom napadu

"Ovo ne može biti slučajno i time će se baviti tužilaštvo za organizovani kriminal, jer su policajci napadnuti na dužnosti", kaže ministar Dačić.

Detaljnije u tekstu na linku ispod:

12.24 - Otac otkrio ko je pucao na srpske policajce

"Faton je bratu ukrao pasoš" - izjavio je otac Fatona i Artana Hajrizija Mustafa Hajrizi za kojim se traga zbog ubistva jednog srpskog policajca u Loznici i ranjavanja drugog.

Detaljnije u tekstu na linku ispod:

12.00 - Albanac tražio od taksiste da ga vozi u Sremsku Mitrovicu

- Muškarac za kojim policija intenzivno traga prvo je taksisti rekao da ga vozi u Sremsku Mitrovicu, ali je promenio rutu i navodno mu rekao da ga ipak vozi preko granice, u Zvornik - kaže izvor Kurira.

Detaljnije u tekstu na linku ispod:

11.35 - Obrt u albanskim medijima

Albanski mediji objavili su nove informacije vezano za ubistvo policajca Nikole Krsmanovića u Loznici, tvrdeći da je u njega pucao begunac iz zatvora Faton Hajrizi.

Detaljnije u tekstu na linku ispod:

11.24 - Prizor koji slama srca pored puta

Cveće i sveća položeni su u čast heroja.

Loznica, Nikola K., ubijeni policajac, Nikola Krsmanović
foto: Kurir/T.Ilić

Detaljnije u tekstu na linku ispod:

10.30 - Oglasilo se i nadležno Više javno tužilaštvo u Šapcu

Više javno tužilaštvo u Šapcu vrši uviđaj na licu mesta. H .A. je za sada u bekstvu i policija intezivno traga za njim. H. M. koji je vozio automobil određeno je zadržavanje od strane Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici zbog krivičnog dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi - naveo je za Kurir Slavoljub Petković javni tužilac.

Detaljnije u tekstu na linku ispod:

10.17 - Opsadno stanje u Loznici

Pripadnici Žandarmerije stigli su u Loznicu i uključuju se u potragu za osumnjičenim Hajrizi Artanom.

U Loznici je podignut najviši stepen bezbednosti i sve raspoložive policijske snage nalaze se na terenu.

U potragu se oključuje i rečna policija

10.09 - Ubica srpskog policajca brat ozloglašenog albanskog kriminalca

Artan Hajrizi, koji je ubio policajca Nikolu Krsmanovića sinoć u Loznici, a ranio Vjekoslava I, rođeni je brat Fatona Hajrizija, koji je nedavno pobegao iz zatvora u Smrekovici 6. jula, na KiM.

Detaljnije u tekstu na linku ispod:

09.55 - Nikoline komšije: Ne znam kako će njegovi roditelji, bio je za primer

Komšije iz mesta Jarebice odakle je Nikola, za Kurir kažu da je njegova smrt veliki gubitak za sve i da nije mogao da strada bolji momak i policajac.

- On i njegova sestra su predivna deca, kad sam čula šta se desilo nisam mogla sebi da dođem od šoka, pet puta sam pitala: "Je l' to naš Nikola?". Od njega i njegove sestre nije bilo poslušnije dece i bolje u komšiluku - kaže nam prijateljica Nikoline porodice.

Detaljnije u tekstu na linku ispod:

09.47 - Albanac koji je ubio srpskog policajca begunac iz zatvora

Hajiziri Artan, Loznica, Ubio Policajca
foto: screenshot

Detaljnije u tekstu na linku ispod:

09.37 - Predsednik Vučić uputio telegram saučešća

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća porodici i kolegama ubijenog policajca Nikole Krsmanovića.

Detaljnije u tekstu na linku ispod:

09.20 - Gradonačelnik Loznice Petrović: Pucanj na policiju je pucanj na državu

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović najoštrije je osudio napad na pripadnike policije koji se desio noćas u Loznici.

"Napad na policiju je napad na državu. Pripadnici policije su nosioci sigurnosti našeg društva čiji posao je jako odgovoran jer svakodnevno brinu o bezbednosti i životima naših građana. Srbija je ozbiljna država i potpuno sam uveren da će nadležne institucije preduzeti sve aktivnosti kako bi se utvrdili motivi ovog napada, i pronašli počinioci. Ilegalne naoružane grupe moraju prestati da ugrožavaju živote naših građana, a počinioci moraju odgovarati. Grad Loznica će pružiti svu neophodnu podršku i pomoć porodicama poginulog i ranjenog policajca koji su časno i odgovorno radili svoj posao. Porodici poginulog policajaca upućujem najdublje saučešće u ime grada Loznice i u svoje lično ime", rekao je on.

09.00 - Nikolini roditelji nemi od bola

Otac ubijenog policajca Milenko, inače zemljoradnik i majka Ljiljana koja radi kao spremačica na grudnom odeljenju bolnice u Loznici, nalaze se u kući u Jarebicama potpuno nemi od bola.

Oboje su od noćas u šoku, a od suza, bola i muke nemaju snage ni da govore jer njihovog sina više nema.

Detaljnije u tekstu na linku ispod:

8.50 - Potera za ubicom srpskog policajca - Loznica pod blokadom

Nakon noćašnjeg ubistva graničnog policajca NIkole Krsmanovića (34) i ranjavanja njegovog kolege Vjekoslava I. (50), na svim raskrsnicama puteva u Loznici i okolni nalaze se patrole, koje tragaju za ubicom Hajzirom Artanom Albancem sa Kosmeta.

Kako javljaju mediji, od jutros pored brojnih patrola koje konotrlišu sva vozila, može se povremeno čuti i helikopter koji je uključen u potragu za surovim ubicom.

08.20 - Odbio da preda torbicu pa otvorio vatru

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, Hajziri Artan (33) je nakon zaustavljanja pogranične policije izjavio da je krenuo kod prijatelja u Loznici, a nakon što su ga pripadnici MUP-a zamolili da im pokaže torbicu koju je nosio sa sobom, Albanac je otvorio vatru.

08.10 - Ubijeni Nikola bio u Žandarmeriji

Loznica, Nikola K., ubijeni policajac
foto: screenshot Facebook

Stradali policajac je inače iz sela Jarebica u koje je odlučio da se vrati, a doskora je bio pripadnik Žandarmerije. Ima majku, oca i sestru.

Detaljnije u tekstu na linku ispod:

07.51 - Ovo je Albanac koji je pucao na policajce u Loznici

Hajiziri Artan, Loznica, Ubio Policajca
foto: MUP Srbije

Detaljnije u tekstu na linku ispod:

07.33 - Hajrizi Artan (33) osumnjičen za ubistvo policajca u Loznici

Na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajziri Artan (1991) i nemačku ličnu kartu.

"Jake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem, na terenu su policijski službenici PU Šabac, kao i Uprave kriminalističke policije, Uprave granične policije i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, podignuti su dronovi i helikopteri", istakao je ministar.

07.30 - Oglasio se ministar Dačić

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je noćas u Loznici ubijen jedan policijski službenik, dok je drugi teško ranjen.

"Noćas, oko 00.55 časova u Loznici, prilikom kontrole vozila na kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru, policijski službenici Stanice granične policije Trbušnica, zaustavili su mercedes tutinskih registarskih oznaka u kojem su se nalazile dve osobe.

Prilikom izlaska iz vozila jedna osoba je pucala iz pištolja, pogodivši policijskog službenika Nikolu Krsmanovića (34) u grudi, a policijskog službenika Vjekoslava Ilića (50) u rame, nakon čega je pobegao.

Oba policijska službenika prevezena su u Opštu bolnicu Loznica, gde je Krsmanović podlegao povredama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track