POMAK U JEZIVOM SLUČAJU IZ NIŠKE BANJE! IZBO ŠKOLSKOG DRUGA 37 PUTA: Danas pred tužilaštvom neutešni roditelji!
Foto: Kurir/M.S., Marko Smiljković

KURIR SAZNAJE!

POMAK U JEZIVOM SLUČAJU IZ NIŠKE BANJE! IZBO ŠKOLSKOG DRUGA 37 PUTA: Danas pred tužilaštvom neutešni roditelji!

Crna Hronika -

Nakon skoro više od deset meseci od kada je 5. oktobra 2023. godine, dečak (13) nemilosrdno ubio svog školskog druga Andreja Simića (13) iz Niške Banje, roditelji stradalog dečaka Sanja i Mića Simić konačno su dobili status oštećenih u postuku koji Osnovno javno tužilaštvo u Nišu vodi protiv roditelja dečaka ubice, saznaje Kurir.

Prema rečima našeg izvora, ožalošćeni Simići danas će biti saslušani u tužilaštvu.

- Saslušanje roditelja ubijenog dečaka iz Niške Banje zakazano je za danas, kada će se pred tužilaštvom naći u pratnji advokata. Ono što je konačno novo u ovom postupku jeste to da su roditelji najzad dobili status oštećenih - rekao je izvor Kurira.

Sanja i Mića Simić
Sanja i Mića Simićfoto: Marko Smiljković

Podsećanja radi, roditelji malog odlikaša bili su prvobitno pozvani da daju iskaz samo u svojstvu svedoka pred nadležnim tužilaštvom, na šta je tada odreagovao i njihov advokat, rekavši da je prinuđen da reaguje na to kako bi se u ovom slučaju radilo po pravu i po pravdi.

- Sada i posle toliko meseci potpuno je situacija nejasna. Mi ćemo slati nadležnim tužilaštvima i subjektima dopise u kojima ćemo tražiti pojačanu kontrolu rada jer je ovo do sada nepodnošljivo. Pozivaju se Simići da se izjasne u svojstvu svedoka?! Kakvi svedoci oni mogu da budu? Oni su izgubili dete i ukazivali da dečak u rancu nosi noževe, upozoravali, ali to niko nije usvojio. I nakon toga, izgubili su dete - rekao je tada advokat ožalošćene porodice.

Kako smo ranije pisali, istraga se inače vodi protiv majke i oca dečaka iz Niške Banje, zbog krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, dok maloletni dečak u ovom postupku ima svojstvo oštećenog lica.

Takođe je završeno i psihijatrijsko veštačenje dečaka ubice. Obdukcioni nalaz potresao je najviše nesrećne roditelje, ali i celu Srbiju.

- Nismo mogli da verujem kada je stigao obdukcioni nalaz na 16 strana, naš Andrej je imao 37 ubodnih rana, to je strašno. A u Tužilaštvu su rekli da se još uvek radnja ne vrši prema određenim licima, već se vrši prikupljane činjenica, a o dužini samog procesa još uvek je rano govoriti, iako ih to niko nije pitao, s obzirom na to da proces još uvek nije ni počeo - objasnio je tada izvor za Kurir.

Andrej pokušavao da mu pomogne, on ga ubio

Posle tragedije koja ih je zadesila, porodica Simić je u razgovoru za Kurir podelila uspomene na sina, a oni ni dan danas ne dobijaju odgovor na pitanje o zločinu pred kojim je zanemela cela Srbija.

- Moj sin i dečak koji ga je ubio poznavali su se od vrtića, zajedno su išli u školu, od prvog do četvrtog razreda u različitim razredima, a od petog su se opet spojili. Moj Andrej nije imao nikakve probleme, niti ih je pravio, a problemi su bili s tim drugim detetom. Nonstop je bilo incidenata, uviđali smo da se dečak čudno ponaša, da je agresivan, a naš sin je pokušavao da mu pomogne - ispričao je tada sa knedlom u grlu neutešni roditelj.

Bonus video:

02:24

JEZIVE SCENE POSLE UBISTVA (13) DEČAKA U NIŠKOJ BANJI: Izleteo je iz kuće, koprcao se i bacao po ulici, spale su mu patike...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track