Sanja Šarac, udovica Aleksandra Šarca koji je teško ranjen u garaži Tržnog centra Ušće 17. oktobra 2020. izjavila je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je u vreme kada joj je suprug upucan bila na ručku sa starletom Tamarom Đurić.

Prema navodima optužnice, u Šarca je pucao optužneni pripadnik takozvanog "vračarskog klana" Lazar Ilić, dok se suprug starlete tereti da je namamio Šarca i dojavio pripadnicima kriminalne grupe gde se nalazi. Za te informacije, kako tvrdi tužilaštvo, Kačarević je dobio 6.000 evra.

- To je bio 17. oktobar 2020. Suprug i ja smo doručkovali u restoranu na Banovom brdu i onda je usledio poziv Nikole Kačarevića oko podneva, zvao je mog supruga da se vide u Ušću. Znam da je u to vreme moj suprug izbegavao da izlazi i mislim da je Nikola predložio da se nađu tamo. Suprug me pitao da li nam je dete slobodno da povede i njega, pošto će Nikola povesti sestrića. Međutim, kasnije je odlučio da ne povede dete. U isto vreme, dok su oni bili u Ušću Nikolina supruga Tamara Đurić i ja smo bile na ručku - ispričala je udovica ubijenog Šarca.

Prema rečima Sanje Šarac, pred sam kraj ručka, Tamaru Đurić je pozvao suprug i rekao joj da su se on i Aleksandar rastali.

- Pozvala sam i ja mog supruga, ali prvo se nije javio, veza je prekinuta a potom je postao nedostupan. Odmah sam znala da nešto nije u redu, usledili su neki pozivi, vesti. Otišla sam u Urgentni centar. Moj muž je ostao u životu još devet dana, pre nego što je preminuo - prisetila se udovica.

8888.jpg
Privatna Arhiva 

Sanja Šarac je potom pojasnila da se u tom periocu njen suprug osećao ugroženo, jer su se na Instagramu pojavili lažni profili preko kojih su ih, kako je rekla, zlostavljali.

- Zbog toga je gledao da se manje kreće i viđa sa ljudima, uglavnom je sedeo kod kuće. Viđao se uglavnom sa NIkolom i sa kumom sa kojim je išao u teretanu. Mislim da je moj suprug imao poverenja u Nikolu Kačarevića, družili su se. Dolazio nam je u kuću, mi smo išli kod njih. Znam i da je moj muž, kada je Nikola bio na idržavanju kazne išao da ga obilazi i da mu nosi pakete - izjavila je ona.
Pojasnila je i da se sa starletom družila u tom periodu,kao i da su bile u svakodnevnoj komunikaciji.

- Moj suprug i njen suprug su se družili, uglavnom smo se viđali u parovima, a po nekada i same - navela je ona.
Optuženi Nikola Kačarević je posle njenog svedočenja izašao za govornicu i naveo da nije tačno da je on pozvao Šarca, već da je bilo obrnuto.

- Mene je Šarac zvao u 9 sati ujutru, rekao sam da ne mogu da se dogovaram još jer Tamara spava, bila je trudna. On je pozvao mene i rekao da ide u Ušće da kupi nešto detetu. Pokojni Šarac je insistirao, mi smo se našli u Ušću i eto - rekao je Kačarević.
Kako je naveo, dok je na putu ka Ušću kupovao materijal za ormar koji su trabali da nameste, pozvala ga je Tamara i rekla mu da ide na ručak sa Sanjom.

Podsetimo, prema navodima optužnici, u Šarca je u garaži tržnog centra pucao optuženi Lazar Ilić, a pomagao mu je Strahinja Savić. Njima se sudi u odsustvu, pošto su u pritvoru u CrnojGori.

U optužnici se navodi da su kriminalnu grupu koja stoji ubistva Šarca organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer.

Majka pokojnog: Kačarević je zvao mog sina

Znam da je Nikola Kačarević predložio da se vode dece, jer je naš Mateja bio kod mene, živeli smo u istoj kući. Nikola je i otkazao da se vode dece i hvala Bogu da je otkazao i da dete nije bilo tamo - rekla je Dušica Perović, majka pokojnog Šarca.

Kurir Hronika