Bratanac G.N., koji je 30. septembra brutalno ubio svog strica Straju G. (85), uhapšen je danas na teritoriji Bijelog Polja, nakon višenedeljnog bekstva nakon zločina. 

Naime, kako je "Kurir" pisao, u selu Grgaje, opštna Sjenica, otkriven je stravičan zločin, kada je 30. septembra pronađeno telo Straje G. (85) u njegovoj kući, a jezivi prizori na licu mesta ostavili su policiju i meštane u šoku. Starac je ubijen udarcima tupim predmetom u glavu, a prema prvim informacijama, osumnjičen za ovo brutalno ubistvo je njegov bratanac, G.N.

Ovaj slučaj postao je posebno intrigantan zbog prošlosti osumnjičenog. G.N. je bio aktivni vojnik koji se zadesio na ratištu tokom sukoba u Hrvatskoj, gdje je bio zarobljen i držan u hrvatskim logorima. Njegova vojna prošlost i trauma koju je preživio dodatno komplikuju ovaj slučaj, koji je već izazvao veliko interesovanje javnosti.

Meštani živeli u strahu

Strajo G. živeo je na izolovanoj lokaciji u ovom malom sjeničkom selu, a sa njim je godinama živeo njegov bratanac G.N. Međutim, pozadina ovog tragičnog događaja i motivi koji su doveli do ubistva još uvek nisu poznati. Policija intenzivno radi na rasvetljavanju svih detalja ovog slučaja.

Lokalni meštani opisuju Straju G. kao tihog i povučenog čoveka, koji je retko napuštao svoju kuću. Njegova smrt šokirala je selo, a mnogi još uvek ne mogu verovati da je ovakav zločin počinjen u njihovoj zajednici. Uhapšeni G.N. je trenutno u pritvoru, a tužilaštvo će uskoro odlučiti o daljim koracima u ovom slučaju.

- Ovo nije jedino ubistvo koje se dogodilo u našem kraju, godinama unazad se dešava slično i na kraju nikom ništa, od ubica ni traga, a posle ovog u nedelju svi smo u strahu, ne znamo šta možemo dalje da očekujemo. Ljudi se plaše da borave i u svojim kućama, kamoli da izađu napolje - pričao je nakon zločina jedan od meštana.

Kurir.rs/Sandžak danas