NESTRPLJIVI: Obama traži nove sankcije Rusiji!
Foto: AP

Sastanak sa EU

NESTRPLJIVI: Obama traži nove sankcije Rusiji!

Planeta -
Obama će danas pozvati lidere Velike Britanije, Nemačke, Francuske i Italije da razgovaraju o toj temi

VAŠINGTON - Predsednik SAD Barak Obama razgovaraće danas sa nekoliko lidera EU u nastojanju da izdejstvuje nove sankcije protiv Rusije zbog događaja u Ukrajini, javio je Rojters pozivajući se na neimenovane izvore.

Američki zvaničnici postaju sve nestrpljiviji zbog toga što Rusija ne ispunjava obaveze iz sporazuma postignutog 17. aprila u Ženevi o rešavanju krize u Ukrajini, navodi agencija.

SAD su nezadovoljne zbog nespremnosti nekih evropskih zemalja poput svega Nemačke i Italije da uvedu novi paket ekonomskih sankcija Rusiji jer bi radije delovale zajedno sa EU nego same .Prema izvorima britanske agencije,očekuje se da Obama danas pozove lidere Velike Britanije, Nemačke, Francuske i Italije da razgovaraju o toj temi.

Obama se trenutno nalazi na turneji po Aziji tokom koje treba da poseti četiri zemlje, a jutros je iz Tokija doptovao u Seul.EU je 14. aprila odlučila da proširi listu onih koji će biti predmet njihovih sankcija, međutim još zemlje Unije je još uvek nisu saglasile o imenima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track