RUSI ZAROBILI PRVO AMERIČKO BORBENO VOZILO: Bredli skoro netaknut, biće prebačen na proučavanje (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

RUSI ZAROBILI PRVO AMERIČKO BORBENO VOZILO: Bredli skoro netaknut, biće prebačen na proučavanje (VIDEO)

Planeta -

Američka borbena vozila pešadije M2A2 ODS Bradley pojavila su se u Ukrajini sredinom aprila 2023. godine. Bila su ti prva vozila iz paketa vojne pomoći SAD Kijevu.

Borbeno su upotrebljena prvi put krajem juna i početkom jula 2023, a uprkos ranijim snimcima, Rusija se tek sad dočepala jednog M2A2 ODS Bradley koga je odvukla u dubinu. Bar zvanično.

Naravno, verovatno su i ranije uspeli Rusi da se dočepaju američkih borbenih vozila pešadije.

Na objavljenom snimku vidi se teško oštećeno američko borbeno vozilo pešadije koje je pripadalo 47. mehanizovanoj brigadi ukrajinske vojske, a zarobljeno je kod Adejvke kod Koksare. Navodno Ukrajinci su pokušali da izvuku jedan Bradley, koji je naleteo na protivtenkovsku minu.

Kako se navodi prebacivanje američkog Bredli u rusku pozadinu bio je prepun teškoća.

Jedna od najtežih teškoća je ta što je ukrajinska artiljerija pokušala da preciznom artiljerijskom vatrom unište Bradley kako ne bi pao u ruke Oružanih snaga Rusije. Tokom letnje nazovi kontraofanzive ruska vojska nije uspela da spasi napuštene Leoparde 2 i Bredlije, sa ničije zemlje.

Zarobljeni Bredli će najverovatnije biti prebačen na proučavanje, pošto je elektronika u njemu, ako se izuzme gusenice i zadnja rampa, i manja oštećenja, ostao skoro netaknut.

Kurir.rs/TV Front

Bonus video:

01:17

RUSI NAPRAVLI AVIO-RAKETU SA OGROMNOM RAZORNOM MOĆI! Pukovnik: Namenjena betonskim ukopima Ukrajinaca koje su odali zarobljenici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track