TRAMP ODBACIO PUTINOV MIROVNI PREDLOG: Bivši predsednik Amerike poslao JASNU PORUKU Moskvi u vezi Ukrajine! NEMA KRAJA KRVOPROLIĆU
Foto: EPA Michael Reynolds, AP Vyacheslav Prokofyev

šok

TRAMP ODBACIO PUTINOV MIROVNI PREDLOG: Bivši predsednik Amerike poslao JASNU PORUKU Moskvi u vezi Ukrajine! NEMA KRAJA KRVOPROLIĆU

Planeta -

Kandidat za predsednika SAD Donald Tramp odbacio je mirovni predlog za okončanje sukoba u Ukrajini koji je izneo ruski lider Vladimir Putin!

Tramp je tokom prve debate sa glavnim rivalom i aktuelnim američkim predsednikom Džoom Bajdenom rekao da uslovi koje je ruski lider izneo za okončanje rata u Ukrajini nisu prihvatljivi.

Novinaka Si-En-Ena Dejna Baš pitala je Trampa tokom debate da prokomentariše Putinov predlog. Tramp je pokušao da izbegne odgovor, međutim, novinarka je bila uporna.

debata, SAD, Donald Tramp
foto: AP Gerald Herbert

- Da li su Putinovi uslovi prihvatljivi za vas - upitala je ponovo Baš.

- Ne. Nisu prihvatljivi - odgovorio je Tramp.

Vladimir Putin
foto: AP Alexander Zemlianichenko

Putin je nedavno, podsetimo, rekao da će narediti prekid vatre u Ukrajini samo ako Kijev povuče trupe iz četiri regiona koje je anektirala Moskva i zvanično odustane od nastojanja da postane članica NATO.

Tramp je tokom debate ponovio da će okončati rat u Ukrajini ako u novembru bude ponovo izabran za predsednika, međutim, ponovo nije dao nikakve detalje o tome kako planira to da izvede.

Nekadašnji američki predsednik je inače nakon debate povećao svoju prednost u odnosu na aktuelnog šefa države Bajdena i mnogi veruju da je izborna trka praktično odlučena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track