TELOM JE ZAŠTITIO ŽENU I ĆERKU Otkrivene poslednje reči čoveka koji je ubijen u atentatu na Trampa
Foto: Printskrin/Facebook

TELOM JE ZAŠTITIO ŽENU I ĆERKU Otkrivene poslednje reči čoveka koji je ubijen u atentatu na Trampa

Planeta -

Kada je 20-godišnji Tomas Metju Kruks otvorio vatru na bivšeg predsednika Sjedinjenih Država Donalda Trampa u subotu tokom političkog mitinga u blizini američkog grada Batlera, 50-godišnji inženjer i vatrogasac Kori Komperatore odmah je zaštitio svoju ženu i ćerku sa njegovim telom i viknu: „Siđi dole!“

To su bile njegove poslednje reči.

Kruks je iz poluautomatske puške Kolt AR-15 pogodio četiri osobe - Trampa, 57-godišnjeg Dejvida Dača, 74-godišnjeg Džejmsa Kopenhavera i Komperatorea. Trampa je pogodio u desno uvo, ali je ubrzo utvrđeno da je njegova povreda lakše prirode. Dač je podvrgnut operaciji nakon što je pogođen u jetru i grudni koš i trenutno je u indukovanoj komi. Kopenhaver je stabilan. Komperatore je preminuo.

"On je moj heroj," rekla je u ponedeljak supruga Komperatorea, Helen. "Samo je rekao, 'sagni se!' To je bilo poslednje što je rekao", dodala je udovica.

Helen Komperatore je rekla da je američki predsednik Džo Bajden pokušao da je pozove nakon tragedije, ali ona nije želela da razgovara sa njim.

„Moj muž je bio odani pristalica Republikanske partije i ne bi želeo da razgovaram sa njim“, rekao je Koperatore. „Ne zameram ništa Bajdenu. Nisam od onih ljudi koji se mešaju u politiku. Podržavam Trampa. Glasaću za njega, ali nemam ništa protiv Bajdena. On nije uradio bilo šta loše mom mužu. To je uradio podli dvadesetogodišnjak", dodala je ona.

Komperatore je rekla da su se ona i njen pokojni muž upoznali kada su bili veoma mladi i trebalo je da proslave 29. godišnjicu braka.

„Deca i ja smo došli na kao porodica. Kori je bio veoma uzbuđen. Trebalo je da bude lep porodični dan. Bio je loš dan. On je bio pun ljubavi. Bio je jednostavan čovek koji je voleo decu -navela je.

- Kori Komperatore je umro dok je štitio svoju porodicu - rekla je njegova supruga Helen za Njujork post.

U okviru humanitarne kampanje koju je pokrenula porodica Komperatore prikupljeno je 990.000 dolara.

Kurir.rs/Newyork post

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track