UKRAJINCI U KURSKU POČELI DA POSUSTAJU: Glavni plan komande u Kijevu je da uvede rezerve u borbu, sledi ODLUČUJUĆA BITKA!
Foto: Shutterstock, screenshot

UKRAJINCI U KURSKU POČELI DA POSUSTAJU: Glavni plan komande u Kijevu je da uvede rezerve u borbu, sledi ODLUČUJUĆA BITKA!

Planeta -

Posle masovne invazije ukrajinskih snaga na Kursku oblast, koja je trajala skoro mesec dana, već se može tvrditi da je ukrajinska vojska koja je napredovala počela da posustaje.

Ruski vojni dopisnik Roman Sponkov je to objavio 2. septembra na svom Telegram kanalu, iznoseći detalje o tome šta se dešava.

Vojni dopisnik je primetio da operativna situacija na ovom pravcu ukazuje na prelazak na pozicione borbe, iako ukrajinske snage nastavljaju da napadaju na martinovskom sektoru fronta.

“Neobično je da se među ranjenicima beleže brojne rane od metaka, prema anketama lekara, do 40-50 odsto u ovom ratu, najveći deo povreda je uvek bio od artiljerijskih i minsko-eksplozivnih povreda (do 80-90 odsto);

Povećanje procenta rana od metaka ukazuje na minimalne borbene udaljenosti, kada o ishodu odlučuje ne pokrivanje artiljerije i ulazak u minska polja, već bukvalno bliska borba”, skrenuo je pažnju vojnog dopisnika.

Ukrajinska vojska
foto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

On je objasnio da je sada glavni plan ukrajinske komande da ima vremena da uvede rezerve u borbu. Ukrajina želi da ima vremena da uništava ljudstvo i opremu ruskih snaga pre nego što iscrpi svoje snage.

Sa svoje strane, ruska komanda takođe dovlači svoje rezerve na ovom pravcu.

“Zabrinutost izaziva okrug Gluškovski, koji neprijatelj pokušava da izoluje proglasivši lov na naše pontone. Treba napomenuti da je u pozicionim borbama prilično teško izolovati područje, jer se snabdevanje može obezbediti čamcima i bukvalno pešice“, precizira on.

Vojni dopisnik je dodao da će za samo četiri dana biti tačno mesec dana od napada na Kursku oblast.

Štaviše, malo je verovatno da će Ukrajina imati dovoljno rezervi za operaciju koja traje više od mesec dana. Sumirajući, on je napomenuo da dalji razvoj događaja još nije jasan, kako i da li će Oružane snage Rusije imati priliku da napadnu ukrajinske snage.

Kurir.rs/TV Front/Preneo: P. P.

Bonus video:

02:29

AKO TO URADE, SPRŽIĆE POLA UKRAJINE! Analitičari o napadu na Kursk: Cilj Zelenskog je ostvaren, ali neće zaustaviti Ruse

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track