A intenzivne oluje koje pogađaju centralnu Evropu stigle su i do Italije, gde su u većem delu zemlje izdata upozorenja na jake kiše i vetrove, a poplave su već prijavljene u centralnom gradu Peskari.

Više o situaciji u Italiji pričala je arhitekta Jelena Todorović za jutarnji program Kurir televizije.

Kurir televizija "Ulice postaju reke, vetrovi od 100 kilometara na sat prave oluje" Arhitetka Jelena Todorović uživo iz Italije: Alarmanta situacija u ovom delu Evrope

- To više nisu kiše, to su oluje gde u minutu padne tolika količina kiše da maltene sve poplavi. Nažalost, gradovi nisu u stanju da  prihvate sve tu vode, a ja živim u Napulju gde je bilo užasno toplo leto, a ta toplota koja se stvorila u atmosferi dovodi do toga da padavine ne mogu da se okarakterišu kao kiše, jako su jaki vetrovi, preko 100 kilometara na čas, tako da se dešava sve i svašta. Kod nas ima upozorenje što se tiče zaštite civila i svi smo obavešteni u svakom trenutku, iako ne možemo ništa protiv toga, trudimo se da ostanemo u kućama kada sve to krene. Ne postoje neke konkretne mere, već kada krene oluja, svi gledaju da budu u nekom prostoru, s obzirom na to da su ulice neprohodne jer postanu maltene reke.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

MONDO/Jana Desovski Poplava