Tinejdžer (14) priznao je da je ubio svog rođenog brata sekirom u austrijskoj opštini Kindberg, u Štajerskoj.

Kako pišu tamošnji mediji, tinejdžer je zločin priznao sestri preko telefona, koja je potom pozvala Hitnu pomoć, ali 36-godišnjaku nije bilo pomoći —  podlegao je teškim telesnim povredama. 

Policija je zatekla telo sa teškim posekotinama u porodičnoj kući, a potom raspisala potragu jer je 14-godišnjak bio u bekstvu. Iz policije je saopšteno da je na osnovu nanetnih povreda zaključeno da je došlo do nasilnog napada. 

Uhapšen sa ukrasnom sekirom
Nije prošlo mnogo vremena pre nego što su policajci iz policijske stanice Kapfenberg i patrolni pas uspeli da uhapse dečaka u blizini mesta zločina. Oružje za koje se sumnja da je izvršeno ubistvo – prema policiji sekira prvobitno namenjena za dekorativne svrhe – pronađeno je u njegovom rancu i zaplenjena.

Tinejdžer je saslušan u utorak uveče uz prisustvo advokata, prilikom čega je izjavio da je napao brata sekirom zbog dugogodišnje svađe

Porodica počinioca vodila neupadljiv život
O porodici navodnog počinioca u Kindbergu se ne zna mnogo. Iz komšiluka se čuje samo da su se u Murzhofen doselili tek pre nekoliko godina i da su svi članovi porodice vodili prilično neobičan život. Ali takođe se prenosi da porodica nema istorije nasilja, kao i da do sada nije bila poznata policiji.

Četrnaestogodišnjak će danas biti prebačen u zatvor Leoben. Naložena je obdukcija kojom će se znati više detalja, dok je istraga u toku. 

Kurir.rs/Krone/ Prenela: M.S.

Bonus video:

Kurir televizija HOROR KOD FRANKFURTA: Bivši muž zaklao ženu u automobilu na auto-putu!