Sastojci:
- 1/2 kg junećih šnicli
- 1 crni luk
- 2 šargarepe
- 2 dl soka od paradajza
- 2 kašičice aleve paprike
- biber, so i biozačin
- vode po potrebi
- 1 kesica gotovih njoka

Priprema:
Juneće šnicle posoliti, ako su deblje, istući ih tučkom za meso, uvaljati u brašno, pa na malo ulja propržiti sa svake strane dok ne postanu zlatne bolje. Izvaditi šnicle iz ulja u kome su se pržile i u istoj masnoći izdinstati sitno iseckan crni luk i šargarepu. Dodati malo vode, paradajz i mlevenu papriku, začiniti po ukusu i ostaviti još desetak minuta da se krčka. U dobijeni sos vratiti šnicle, poklopiti i dinstati dok meso ne postane mekano (oko 35 minuta). Ako je sos previše redak, dodati kašičicu-dve razmućenog brašna, ostaviti još pet minuta da se brašno ukrčka. Jelo služiti uz kuvane njoke ili taljatele i salatu po želji.