Kokos baklava
Sastojci:
- 500 g kora za baklavu
- 5 jaja
- 2 šolje šećera
- 1 šolja ulja
- 1 šolja jogurta
- 200 g kokosovog brašna
- 1 prašak za pecivo
Za preliv
- 4 šolje šećera
- 5 šolja vode
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati ulje, jogurt i kokosovo brašno sa praškom za pecivo. Sve promešati. Na dno podmazanog pleha staviti dve kore, pa fil. Opet staviti dve kore, pa fil i tako sve dok se sastojci ne potroše. Na kraju staviti tri kore, seći baklavu na rombove, pa je premazati uljem. Peći na 200 stepeni, oko 40 minuta. Dok se baklava peče, pripremiti preliv. Staviti vodu i šećer da provri, pa kuvati na slaboj vatri desetak minuta. Pred kraj dodati i vanilin šećer. Pečenu baklavu malo prohladiti, pa preliti vrućim prelivom, ostaviti da upije i pre služenja dobro ohladiti u frižideru.
PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSEDNICOM SAVETA ZA DUALNO OBRAZOVANJA ŠVAJCARSKE: Ključna uloga u smanjenju stope nezaposlenosti