Supa na mađarski način
Sastojci:
- 300 g krompira
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 60 g suve slanine
- 40 g maslaca
- 50 g glatkog brašna
- 2 kašike slatke paprike
- so, biber
- listići majčine dušice
- majoran, lovorov list
- nekoliko kapi sirćeta
Priprema:
Oljuštite i iseckajte luk, a beli luk zgnječite. Oljušteni krompir isecite na kockice i stavite u hladnu vodu, a iseckajte i slaninu.
U dovoljno velikoj posudi pržite slaninu s crnim lukom dok ne postane staklast. Odlijte višak masti, pa dodajte maslac. Ubacite brašno, a nakon što se blago zaprži, dodajte i mlevenu papriku. Sve brzo zalijte vodom (otprilike 7,5 dl) i začinite sirćetom. Dodajte listiće majčine dušice i majorana, a zatim lovorov list, beli luk i krompir. Jelo posolite i pobiberite, zatim ga kuvajte 20 minuta na tihoj vatri. Prema potrebi, dolijte još malo vode, a ako želite, supu možete i pikantnije začiniti. Pre služenja jelo pospite seckanom majčinom dušicom.
PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSEDNICOM SAVETA ZA DUALNO OBRAZOVANJA ŠVAJCARSKE: Ključna uloga u smanjenju stope nezaposlenosti