Pile punjeno smokvama i vrganjima
Sastojci
♦ 1 veće pile (2 kg)
♦ 200 g suvih smokava
♦ 300 g vrganja (mogu i zamrznuti i sušeni)
♦ 2 kriške hleba
♦ džigerica pileta
♦ 1 crvena paprika babura
♦ 1 veća glavica crnog luka
♦ so i biber po ukusu
♦ 1 dl brendija
Priprema
Suve smokve 2-3 sata ranije potopiti u brendi da lepo nabubre. Crni luk sitno iseckati i izdinstati u tiganju. Dodati džigericu, vrganje, potopljen hleb, sitno seckanu papriku i smokve i sve zajedno dinstati 15-20 minuta. Ovim nadevom napuniti pile, premazati ga uljem i začiniti krupnom morskom solju, pa ga peći u rerni sat i 35 minuta na 190
stepeni. Pile treba povremeno preliti sokom koje je pustilo. Gotovo jelo služiti uz krompir-pire.
Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45
VUČIĆ NA BOŽIĆNOJ LITURGIJI U HILANDARU: Predsednik se poklonio pred Bogorodicom Trojeručicom, čestitao najradosniji hrišćanski praznik (VIDEO)