Sastojci (za dve kore)

15 belanaca
100 g kokosovog brašna
7 kašika brašna
10 kašika šećera

Sastojci (za fil)

1/2 l slatke pavlake
6 dl milerama
600 g višanja
6 kašika šećera

Priprema
Umutiti belanca i šećer, pa pred kraj mućenja dodati obično brašno i kokosovo brašno. Od dobijene mase ispeći dve kore u dva pleha, držeći ih u rerni dvadesetak minuta na temperaturi od 160 stepeni, a nakon toga smanjiti temperaturu na 100 stepeni i sušiti kore oko dva sata.

Za fil umutiti slatku pavlaku sa šećerom i mileramom dok se ne dobije gusta masa. Višnje ocediti od soka i lagano ih umešati u slatku pavlaku. Na hladnu koru staviti fil, preko njega drugu koru i posuti je kokosovim brašnom. Pre služenja kolač staviti u frižider da se stegne i ohladi.


Pavle Sretković , šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45