Zlatne buhtle
Sastojci:
- 16 suvih šljiva bez koštice
- 3 kašike ruma
- 300 g brašna
- kesica suvog kvasca
- 150 ml jogurta
- 3 kašike šećera
- malo soli
- 1 jaje
- 50 g maslaca
- 1 kašika šećera u prahu
Priprema:
Suve šljive staviti u posudu, preliti ih rumom i ostaviti da se mariniraju oko 30 minuta. Brašno i kvasac staviti u dublju činiju, čašu sa jogurtom staviti u toplu vodu da se malo zagreje. Zatim umutiti jogurt sa šećerom, solju i jajetom.
Postepeno dodavati ovu masu brašnu i mesiti dok testo ne prestane da se lepi. Istresti ga na radni sto posut brašnom i formiranu rolnicu iseći na 16 delova. Oblikovati ih u knedle i u svaku staviti po jednu šljivu.
Maslacem podmazati pleh. Knedle gusto poređati jednu do druge i ostaviti ih da nadođu. Knedle premazati preostalim maslacem i peći u zagrejanoj rerni 30 minuta na 180 stepeni. Gotove posuti šećerom u prahu.
NA ISTOM ZADATKU Vučić ih uċutkao rezultatima, pa potegli ljubitelje stranih para CRTU da vređa! Vlast nazvali ološem i udaraju najniže - NA PREDSEDNIKOVOG SINA