Sastojci

- 350 g čokolade za kuvanje
- 170 g putera
- 5 jaja
- 1 šolja šećera
- 1,5 kašičica ekstrakta vanile
- 1/4 kašičice soli
- 1/4 šolje kakaoa

Za preliv

- 120 g izlomljene čokolade za kuvanje
- 40 g putera


Priprema

Zagrejati rernu na 150 C, a tepsiju u kojoj ćete peći premažite puterom, a sa strane pospite kakaoom.
Istopite čokoladu i maslac u mikrotalasnoj ili na pari dok ne postane glatka. U drugoj posudi umutite jaja, šećer, vanilu, so i dve kašike vode sve dok smesa ne postane penasta. Zatim smanjite brzinu miksera i postepeno sipajte prethodno rastopljenu čokoladu. Povećajte brzinu i nastavite s mućenjem još oko 30 sekundi, a zatim dodajte kakao i mutite dok se sve ne sjedini. Testo sipajte u pripremljenu posudu i pecite oko 45 minuta, a zatim ostavite da se ohladi i prebacite kolač na tacnu. Istopite čokoladu i maslac, uz mešanje dok masa ne postane skroz glatka. Toplu glazuru sipajte preko ohlađenog kolača, a nožem izravnajte ivice. Nakon toga, stavite kolač u frižider. Secite ga zagrejanim nožem kako biste dobili ravne ivice. Ukrasite voćem po želji.


Restoran Redakcija l Vlajkovićeva 8
011/321-48-45
šef kuhinje Pavle Sretkovič