Sastojci:
- 400 g špageta- 1 kašika ulja- 120 g seckane dimljene slanine- 1 seckani crni luk- 1 seckani beli luk- 2 kašičice slatke mlevene paprike- 800 g seckanog paradajza- malo rendanog parmezana- origano

Priprema:
U velikoj posudi, u posoljenoj vodi skuvati špagete. U međuvremenu zagrejati ulje u dubokom tiganju koji se ne lepi i propržiti slaninu 3-4 minuta dok ne postane hrskava. Dodati što sitnije iseckan crni i beli luk i mlevenu papriku, pa pržiti još nekoliko minuta. Dodati iseckan paradajz, pustiti da proključa i da vri oko pet minuta dok se masa ne zgusne. Dok se kuva, mešati što češće, dodirujući dno kašikom. Ocediti pastu, po želji posoliti i pomešati je sa sosom. Kad jelo sipate u tanjire, pospite ga rendanim parmezanom ili sa malo origana.